Gazdára lelt a kísérleti kísérleti beagle kutya

Budapest – Ki tudja, min ment keresztül az a tizennégy, szomorú szemű beagle kutya, amelyeken gyógyszerkísérleteket végeztek, de ma már szerető gazdiknál kezdhetnek új, boldogabb életet.

Joshua és gazdája, Anita
Joshua beagle kutya és gazdája, Anita

Kásás Anita néhány hete ölelhette magához Joshuát, a végtelenül bájos, ám nagyon félénk beagle kutyát. Őt és tizenhárom sorstársát a sugárbiológiai intézetből fogadták örökbe, ahol kísérleteket végeztek rajtuk. Most először fordult elő, hogy a szenvedések után nem a halál várt az állatokra.

„Joshuán állítólag szemcseppeket teszteltek, ám a valóságot talán soha nem tudjuk meg. Azért éppen a beagle kutyákat használják erre a célra, mert azok a legszelídebb fajták.

Féltünk tőle, hogy esetleg agresszív vagy beteg lesz, de szerencsére teljesen egészséges, még a vizsla elől is eleszi a vacsorát. Egyedül az utal a múltjára, hogy nagyon félénk és tart az emberektől. Szívesebben van kutyák között” – mondta Kásás Anita, a boldog gazdi.

K. Sz.
blikk.hu

Oszd meg! Köszönjük!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .