Mit jelent a sárga szalag a kutyapórázon?

Biztos sokan találkoztak már sárga szalaggal egy-egy kutya pórázán, és dekorációnak nézték, vagy értetlenül álltak a látottak előtt. Az alábbiakban megtudhatjuk, mit jelent, ha egy pórázon, sárga szalagot visel a kutya. Ha még nem láttál ilyet, kérünk, hogy akkor is olvasd el az alábbiakat és légy tekintettel a sárga kutyákra az alábbiakban leírtak szerint!

A cikk megosztásával te magad is segíted a sárga kutya program terjedését, hiszen minél több emberhez jut el az információ a sárga jelölésről, annál több ember fogja tudni, hogy mi az a sárga szalag! A sárga kutyák és a Yellow Dog Project nevében is köszönjük!

A Yellow Dog Project, avagy a sárga kutyák

A Yellow Dog Project (Sárga Kutya Program) egy globális mozgalom a kutyák tulajdonosainak, amely a speciálisbánásmódot igénylő kutyákért jött létre. Azt reméljük, hogy a nyilvánosság és a kutya tulajdonosok a nagyobb teret igénylő kutyák azonosításával a megfelelő mederbe sodorhatják a kutyások közötti – néha feszült – kapcsolatot. A sárga szalag segít a gazdiknak azonosítani az elkerülendő, vagyis a „sárga kutyákat”, így konfliktus nélkül elkerülhetjük őket, mindannyiunk nyugalmának megőrzése érdekében.

A Sárga Kutyák azok a kutyák, akiknek bizonyos területre van szükségük – ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy ezek a kutyák agresszívak, de találkozunk olyan ebekkel, akik félősek, vagy fájdalmuk van műtét miatt, esetleg mentett, menhelyi kutyák, akik még nem elég szocializáltak, nem elég engedelmesek. Ezek az okok nem is feltétlenül tartoznak ránk, de legyünk tekintettel a sárga szalaggal jelölt négylábúakra, hiszen a jelölésre bármikor előfordulhat, hogy a mi kutyánknak is szüksége lesz, olyankor nekünk is jól esik majd mások figyelmessége!

Számos oka lehet a sárga szalagnak, de bármi legyen is az, ha egy kutya gazdája sárga szalaggal jelöli a kutyáját, vegyük figyelembe a kérését, és kerüljük el őket a kutyasétáltatáskor!

A Yellow Dog project célja, hogy a kutya tulajdonosoknak megtanítsák a másik kutya megfelelő módon, a kutya tulajdonos engedélyével történő megközelítését, amennyiben a másik kutya „sárga kutya”. A program arra is törekszik, hogy a „sárga kutyák”, vagyis az extra területet igénylő kutyák jelölésére a gazdik egységesen sárga szalagot használjanak azonosíthatóságuk érdekében, így a non-profit szervezet adományaiból szalagnak való anyagot, a képviselőinek pólót, megjelenésükhöz pedig plakátokat vásárol, amelyeket terjeszti és ismerteti a Yellow Dog Project programját.

A Yellow Dog projekt arra ösztönzi az embereket, hogy megkeressék a kutyájuk számára szükséges programokat. Grisha Stewarts kutya trénerertől a fearfuldogs.com-on át az alábbi személyek, a Yellow Dog Project képviselői szeretnék a gazdiknak javasolni a pozitív kutyakiképzés minden formáját, ami a sárga kutyákat segíti: A program résztvevői és képviselői: Victoria Stillwell, Karen Pryor, Ian Dunbar, Dr. Sophia Yin, stb.

A The Yellow Dog Projectet Tara Palardy, egy kutya tréner indította a kanadai Red Deer városban, Alberta tartományban. Egy nyilatkozatában azt mondta a támogatóinak: „Elkezdtem tanítani a gazdikat, hogyan kell kezelni sárga kutyáikat, az egész így kezdődött – helyben.” Tara, aki ugyanabban a városban egy kutya napközinek is a vezetője; és minden vasárnap a Central Alberta Junior K9 Club önkéntese; aki szükség esetén kutyasétáltatást biztosít.

A projectről Tara azt mondta: „Fogalmam sem volt, hogy többezer ember fog csatlakozni. Néhány barátra, más oktatókra számítottam… de nem globálisan. És meglepetésemre itt vagyok!”

Figyelem! A sárga kutyák jelölésére szolgáló szalag nem mentesít a kutya felügyelete és nevelése alól! A sárga szalag csupán egy jelölés, amely tájékoztatja a környezetünkben lévőket a beagle kutyánk „másságáról”.

theyellowdogproject.com

Oszd meg! Köszönjük!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .