Rosszindulatú daganattal műtik csütörtökön Beiglit

Beigli kutyánk a tökéletes mintája, a szaporítók „munkájának”. Ez a kiskutya kancsal volt kiskorában, (ami még most is látszik valamelyest,) többször volt begyulladva a füle, és ennek következményeképpen bűzmirigy problémái is akadtak.

…de ezek a problémák eltörpültek amellett, hogy felnőtt korában kiderült, porckorongkopása van. Ez egy kegyetlenül fájdalmas betegség, nincs rá gyógyszer, csak fájdalomcsillapító, ill. életmód váltás. Mi ezt tettük többféle értelemben. Kiiktattuk az összes lépcsőzést Beigli életéből, lecseréltük a fekhelyét és végül arra is lehetőségünk nyílt, hogy kertes házba költözzünk.

Beiglinek tartalmas élete ellenére sajnos sok egészségügyi problémával kellett szembenéznie. A poklok-poklát élte meg, amikor előjöttek a porckorongkopásának tünetei, de talán túl vagyunk rajta, megoldottuk. A gondok azonban sorban jöttek tovább…

Aprócska szemölcsnek indult, jó indulatú daganata kezdetben nem sok vizet zavart, ezért nem gondolkodtunk abban, hogy leszedessük, csak akkor, amikor már láttuk, hogy zavarja őt.

Végül döntöttünk. A bigyót le kell szedni. Amilyen nagy félelmünk volt a műtét fogalmától, meg általában ettől az egész, laikus ember számára ismeretlen „bütyökről” és a daganateltávolító műtétről, olyan simán ment minden. Reggel még bütyökkel vittük Beiglit a dokihoz, és délután már anélkül hozhattuk haza.

Szaporodó daganat: újabb műtétre van szükség

Sajnos azonban hiába a műtét, a daganat tovább szaporodott. Bár a doki szerint ezek csak ártalmatlan zsírcsomók voltak, az egyik más volt, mint a többi, és nőni kezdett. Amikor a doki már gyanakodott, az ember nem úgy gondolkodik, hogy azonnal kés alá fekteti a kutyáját, ezért még vártunk.

Beigli jó kedélyű volt, most már (bent, a házban lakó), vidéki kutyaként rendetlenkedett, ahogy kell, evett-ivott, játszott, csóválta a farkát, és óriási gödröket ásott. Sétálni szinte mindig kivittük, mint Budapesten, olyankor mindig örült, és hálából sosem végezte el a dolgát a kertben.

Sajnos hiába a vidéki élet, a csúcs kutyafekhely és minden prémium kutyatáp, mostanra a csomó akadályozni kezdte Beiglit a járásában, így nem halogathattuk tovább a műtétet. Csütörtökön délelőttre kaptunk időpontot a kivizsgálásra, (röntgen + ultrahang vizsgálat), ami ha megfelelő eredményt mutat, akkor kiskutyánkat műteni fogják.

Beigli 12 éves lesz áprilisban. Kérjük, szorítsatok érte és értünk!

Nem történhet baj, hiszen ő a Főnök!

(Amennyiben szeretnél hozzájárulni Beigli műtétjéhez, itt tudsz minket támogatni:

[paypal-donation]
Segítségedet hálásan köszönjük!)

melegedes a kalyhanal-beagle
Séta utáni melegedés
Oszd meg! Köszönjük!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .