Szoborvadászat: A Figyelő Kutya

Mivel a Beagle Club Online célja részben az, hogy a lehető legtöbb ürüggyel kimozdítsa a gazdikat (kutyástól) a szabadba, ezért nem tudjuk megállni, hogy ne osszuk meg veletek a mai élményünket. A városba járva egy nagyon szép kutyás szobrot találtunk, ezért úgy döntöttünk, új rovatot szentelünk ezen élményünknek.

Szeretjük a szobrokat, miért ne oszthatnánk meg veletek azon kutyás szobrok fényképeit, amiket a városban sétálva találunk?!  Egy ilyen szobor megtekintése épp elég ok a kutyával való sétálásra, ráadásul itt a jó idő, akár fagyival a kezünkben is megkereshetjük a Kutyás-teret! :)

"Figyelő kutya" bronz szobor

A „Figyelő kutya” nevezetű szobor Némethy Károly kutyáját; dr. Fool-t ábrázolja. A kutyus egy dán dog volt, de a történetét sajnos nem ismerjük. Az élet nagyságú; 110 cm bronz szobor 40 cm kő talpazaton áll, az Izabella utca 8. szám előtt, egy névtelen téren. 1938-ban állították fel a Pasaréti úton, de rejtélyes okokból 1952-ben áthelyezték jelenlegi helyére. A padokkal felszerelt kis teret, amelyet őriz a kutyus, mára kerítés csúfítja a hajléktalanok miatt. Ráadásul a messziről kutyafuttató reményét keltő elkerített területen az alábbi tábla-felirat fogadja az arra járót: Kutyát bevinni tilos! A szobor Maugsch Gyula alkotása, aki a Fővárosi Állat és Növénykert egyik szimbólumán, a Főkapun található szobrokat is készítette. (kőelefántok, elefánt hajcsárok, jegesmedvék, kimérafejek, mandrillok…)

A szobor a budapesti 73-as és 74-es trilobusz vonalán található, a környéken több kijelölt kutyafuttató is található a kerületben, melyek közül az Almássy téri esik a legközelebb a szoborhoz. Odafelé tehát egy fagyi, cél a szobor megtekintése, majd hazafelé irány a kutyafuttató; hogy a séta a kutyának is kedvező legyen!

Akinek van kedve megnézni a szobrot, örömmel vennénk a véleményét, a szoborral kapcsolatos történetét, vagy akár fényképét! Ha tudsz másik ilyen közterületen található szoborról az országban, vagy akár a világban, aminek tudod a történetét is, vagy esetleg saját sztorid fűződik hozzá, kérjük, hogy oszd meg velünk a történeted! Különösen örülnénk az olyan fényképeknek, amelyen egy kutyás szobor és mellette a beagled található – de természetesen senkit sem szeretnénk arra bíztatni, hogy olyan helyre vigye be a kutyáját, ahová tilos! 

Ráadásképp azt találtuk ki, hogy az első ember, aki beagles szobrot talál bárhol a világban, elküldi róla a saját! fényképét és ír is róla 1-2 tudnivalót, egy apró ajándékot kap! Természetesen a fényképet csak akkor fogadjuk el, ha az a sajátod, és ha írásos bizonyíték is van róla (a szobor hivatalos története, leírása, ismertetője, stb.), hogy a szobor egy beagle kutyát ábrázol. A játéknak nincsen határideje, az első beküldő nyer.

Képet beküldeni a szokásos módon emailben várjuk. Email címünk: beaglekepek után írandó: @gmail.com

Várjuk kutyás-szobros történetedet!

A beagle kutyádról készített képeken, kutyás történeteiden kívül várjuk továbbá a kutyádról készült videókat is! A beküldött videókat a YouTube csatornánkra töltjük fel a többi kajlaság közé! Email címünk: beaglekepek után írandó: @gmail.com

Oszd meg! Köszönjük!

3 thoughts on “Szoborvadászat: A Figyelő Kutya

  1. Megoldható-e, hogy a szoborvadászat képeit egy helyen lehessen megnézni? Az általatok felrakott képeket és a beküldötteket is. Utána néztem a neten, ha minden igaz Szombathely központjában is van egy kutyás szobor. :)))

  2. Igen, ezen már gondolkodtunk. Valahogy megoldjuk, köszi az ötletet! :)

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .