Szoborvadászat: Szent Rókus kutyája

Szoborvadászunk harmadik kutyás szobra. Bosco kutya gazdája, Don küldte nekünk a képet egy Szigetvár főterén, a Zrínyi téren álló szoborról. Az alkotás megnevezése: Szent Rókus kutyával. A szobrot Veres Kálmán készítette, és 2002. október 5-én avattak fel.

Szent Rókus szobor, Szigetvár
Szent Rókus szobra Szigetváron, Fotó: don

Szigetvár főterén, a Zrínyi téren áll ez a szobor, illetve szökőkút. Címe: Szent Rókus kutyával. A kutya szerintem egy St. Hubertus kutya.

Szent Rókus (franciául: Saint Roch), (Montpellier, 1295 – 1327) szent hitvalló, Ferences rendi szerzetes. Szent Rókus az orvosok és kórházak védőszentje. Ifjú zarándokként, bottal a kezében, kenyeret hozó kutyával, lábán pestises keléssel, a vállán vörös kereszttel ábrázolják. Egyszer Piacenzában, ő is megbetegedett. A „hálás” polgárok ezért kiűzték a városból. Egy közeli erdőben húzta meg magát, ahol egy kutya megtalálta, s a legenda szerint kenyeret vitt neki és a gazdáját is odavezette.

Don

Várjuk az ugyanerről a szoborról készített saját! fényképeiteket! Készíts te is egy fényképet a „Szent Rókus kutyával” c. szoborról a beagleddel és töltsd fel a képet nekünk!

Oszd meg! Köszönjük!

One thought on “Szoborvadászat: Szent Rókus kutyája

  1. A képen látható két élő kutya is, Bosco, és Charlie. (na meg a mami gazdi)

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .