Vigyázat, holnap ismét Szilveszter!

Talán unalmas, hogy minden évben felhívjuk rá a figyelmet, (mint a médiában is mindenki ezt teszi), de megéri egy kicsit unalmasnak lenni, ha talán épp ennek a rövidke figyelmeztetésnek köszönhető, hogy néhány kutyus megmenekül az elől, hogy elveszítse a gazdáját. Holnap ismét itt az év utolsó napja, egyes kutyák számára a félelem és a reszketés kezdete, és sajnos sok kutyus számára talán a vég…

Tudjuk jól, hogy kedvencünk már csaholva vár az ajtó mögött, mikor hazaérkezünk; ami azért van, mert már messziről hallja érkezésünket, még akkor is, amikor halkan közelítjük meg otthonunkat. A kutyák hallása olyan kifinomult, hogy számukra a hangok többszörös hangerejűek, mint aminek mi halljuk – bár állítólag a mély hangokat hozzánk hasonló erejűnek hallják. Akárhogy is van, a séta alkalmával nem tudhatjuk, mikor robban fel közvetlenül mellettünk egy ilyen „játék”, amire a kutya (a fentiek tudatában érthetően) pánikszerű meneküléssel reagálhat…

December 31-én este 18:00 órától másnap reggel 6:00 óráig a petárdázás nem, de bizonyos pirotechnikai eszközök (tüzijáték) használata legális, ezért kérünk minden gazdit, hogy aki teheti, intézze el az esti sétát a megadott időpont előtt, illetve másnap, vagyis az Újév első napján reggel 6 óra után!

Kérjük továbbá, hogy aki kertben tartja a kutyust, ezen a napon, a tüzijátékok idejére biztosítsa az ebnek a menedéket a házban is, aki pedig sétálni indul, feltétlenül használjon pórázt, hiszen néha nekünk is ijesztő a pezsgő durranásának hangja, a trombitahang és nem utolsó sorban a tüzijátékok hangja, ami mellé sajnos egy-egy petárda hangja is párosul…

Tudatában annak, hogy 2013. január 1-től kötelező a kutyachip,  reméljük, sokan végeztettétek el az állatorvossal beagle kutyátokon a microchip beültetést, így bizonyos értelemben a kutya biztonságban van, hiszen azonosítható! Ám jobb félni mint megijedni – kérünk mindenkit, aki még nem tette meg, ellenőrizze a kutyachip regisztrációját a petvetdata.hu weboldalon a chip azonosítószámának megadásával!

Aki a chipbeültetést még nem végeztette el, használjon valami más megoldást ideiglenesen, a kutya azonosíthatóságára! A kulcskarikára rengeteg megoldással felvarázsolható a gazdi telefonszáma, fillérekből, vagy a kutyabilétát komolyabb anyagból, gravírozva is megrendelhetjük, ám nyilván ez utóbbinak elkészítési ideje már nem fér bele a 2012-es Szilveszterbe.

Aki csak most értesült a kötelező kutyachipről, vagy még nem intézte el azt, kérjük, vegye fel a kapcsolatot a Beagle Fajtamentőkkel, ha szerencséje van, még él az INGYENES  kutyachip akció, amit nekik köszönhetünk! Köszönjük idei munkájukat is!

További óvintézkedéseket tehetünk kutyánk védelmének érdekében azzal, ha elővigyázatosak vagyunk az utcán az üvegszilánkokat illetően is, valamint beengedjük őt olyan (meleg!) helyre, ahol összekuporodhat és átaludhatja ezt a durrogtatós, félelmetes éjszakát.

Ha mindennek ellenére mégis megijed és elszalad a kutyus, keressük fel a Beagle Fajtamentőket és a helyi, hozzánk legközelebb eső állatmenhelyeket, plakátozzuk ki a környék forgalmas helyeit a kutyus fotójával és elérhetőségeinkkel. További ingyen hirdetéseket adhatunk fel a különböző hirdetésekre specializálódott weboldalakon és közösségi oldalakon is!

Végül mindenkinek Biztonságos Szilvesztert, Egészségben és Eredményekben Gazdag,
Békés, Boldog Új Évet Kívánunk!

Oszd meg! Köszönjük!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .