Kutyás Critical Mass lesz októberben Budapesten

Kutyás Critical Mass felvonulást rendeznek október 12-én Budapesten – közölték a szervezők az MTI-vel kedden.

A ZöldEb – Kutyás Érdekvédelmi Egyesület közleménye szerint hárommillió kutyát tartanak Magyarországon, az emberek több mint harmada él olyan háztartásban, ahol legalább egy kutya is lakik velük. Budapesten közel félmillió ebet tartanak, azaz csaknem minden negyedik ember tart kutyát a fővárosban, amely még európai szinten is kiemelkedő szám.

A magas kutyatartási kedv azonban akaratlanul a konfliktusok megnövekedésével is együtt jár. A szűkös városi környezet alapvetően korlátozza a szabad kutyázás lehetőségeit, a megfelelő feltételek híján pedig a felelős kutyatartás szabályainak betarthatósága is csorbul – írják.

A szervezet a rendezvénnyel elsősorban a városvezetés figyelmét szeretné felhívni arra, hogy „a kutyák velünk, köztünk élnek”, és „senkit nem érhet hátrány csak azért, mert négylábú családtaggal osztja meg otthonát”.

Az egyesület szerint a feltételek javulásával és a városi kutyás lehetőségek bővítésével a minimálisra lehetne csökkenteni a kutyatulajdonosok és a nem kutyás közösség közti feszültséget.

A Kutyás Critical Mass célja, hogy „kutyatulajdonos és nem kutyás ne csak elviselje egymást, hanem együtt osztozzon a mindenki számára kellemesen élhető városi környezeten”.

A felvonulás, amelyre békés, jól szocializált kutyákat és felelős gazdikat várnak, a Szent István-bazilikától indul és a Hősök teréig tart – olvasható a közleményben.

MTI

Oszd meg! Köszönjük!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .