Híres beagle kutyák

Gromit
Gromit beagle

Gromit egy brit gyurma-sorozat főszereplője. Gazdája Wallace, a szórakozott sajtimádó feltaláló, aki zseninek tartja magát, ám minden bizonnyal a kutyája okosabb nála. Gromit, a diplomás beagle kutya szeret kötni, újságot olvasni, főzni és az elektronikai eszközök szakértője. A sorozat első része 1989-ben készült, míg az első egész estés animációs film 2005-ben jelent meg a mozikban „Wallace & Gromit és az Elvetemült Veteménylény” címmel. Gromit népszerűségének köszönhetően ma már a film után számítógépes játékokat is kiadtak Gromit és gazdája főszereplésével.

Lou (Kutyák és macskák)
Lou beagle

Lou A Kutyák és macskák c. filmben egy zöldfülű ügynököt alakít, akit azzal bíznak meg, hogy keresztülhúzza a macskák számításait; neki kell megszerveznie a kutyák ellen tervezett támadás ellentámadását.

Snoopy
Snoopy beagle kutya

Snoopy Charlie Brown világhírű beagle kutyusa. Melegszívű, vidám, és gondtalan, így aztán mindenki szereti. Szeret is a középpontban lenni. Az élet minden területén kiemelkedő tehetség – legalábbis erről álmodozik naphosszat a kutyaháza tetején heverészve. Az első Snoopy képegény 1950-ben jelent meg Peanuts néven, mely később rajzfilm formájában is meglepte rajongóit. Snoopy kitalálója Charles Schulz volt, aki a mára méltán népszerű rajzfilmhőst a saját gyerekkori beagle kutyusáról mintázta.

Suzy A történet egy kislány és egy beagle kutya barátságáról szól, szeretetről, mi nem ismeri a lét határait. A festői környezetben lévő önfeledt játéknak, s álmodozásnak csak a szülők szabhatnak határt. Aggodalmuk lányukért éles ellentétben áll Gerda és Suzy elképzelésével az életről, ahol csak szép lehet minden… Ám egy nap bekövetkezik a szülők legnagyobb félelme, a legszörnyűbb tragédia, mellyel kezdetét veszi egy utazás, ahol a szeretetnek és a hűségnek mindennél erősebb próbát kell kiállnia… A Túl a hegyeken c. magyar film az IKSZ Alkotócsoport önköltségvetésű kisjátékfilmje.

Tappancs, vagyis Shiloh Az 1933. januárjában született Phyllis Reynolds Naylor író 1991-ben írta meg a Shilah című novelláját. A könyvből egy újszerű trilógia született gyerekeknek, mely 1992-ben Newbery érmet nyert. (A Newbery érem a gyermek- és ifjúsági irodalom legrangosabb szerzőinek kijáró elismerés az Egyesült Államokban) A trilógiát 1996-ban megfilmesítették, hazánkban a film a Csavargó kutya címet kapta. A film főszereplője Tappancs (Shiloh) 1996-ban vált híressé egy kisfiú oldalán, de a beagle eredeti nevéről sajnos nincs információnk. A film második részében 2 beagle alakította Tappancsot felváltva. A kis eb-színészeink főszereplésével végülis mondhatjuk, hogy kellemes családi filmek születtek, igaz, némi jutalomfalat segítségével…

Magyarországon a könyvsorozat első része 2005-ben került a könyvesboltokba az Egmont-Hungary Kft. kiadásában. A kötet mindhárom részét népszerűségének köszönhetően sokunk örömére nemrég újra kiadták.

Tappancs kalandjai (Shiloh)

A könyv 1991-ben íródott, 1996-ban megfilmesítették, itthon a könyvet 2005-ben adták ki.

Tappancs veszélyben (Shiloh Season)

A könyv 1996-ban íródott, 1999-ban megfilmesítették, itthon a könyvet 2005-ben adták ki.

Tappancs megmentése (Saving Shiloh)

A könyv 1997-ben íródott, 2006-ben megfilmesítették, itthon a könyvet 2005-ben adták ki.

Ultrakopó egy szuperhős beagle, aki az igazságért küzd, egy amerikai televíziós rajzfilmsorozat főhőse volt. A rajzfilmet először 1964 októberében mutatta be az NBC. A rajzfilmsorozatnak több mint 124 epizódját vetítette le a két amerikai tv-csatorna, az NBC és a CBS. A klasszikus Ultrakopó (Underdog) egy telefonfülkében változik át szuperhőssé, ami átváltozása után eltűnik. Superman-hez hasonlóan Ultrakopó képes repülni, szuper-ereje van és a hagyományos fegyverek nem tesznek benne kárt. Az Ultrakopót 2007-ben megfilmesítették, főhősét egy igazi bicolor beagle alakítja. Underdog egy bombakeresési akcióban kudarcot vall és az utcára kerül. Egy sötét sikátorban egy őrült tudóssal találja szembe magát, aki laboratóriumába zárja és kísérletezni kezd rajta. A kísérlet eredményeként az eb képes lesz repülni és természetfeletti erőkre tesz szert. Szuperkutyánk megszökik a laborból és új gazdit talál egy kisfiú személyében, aki segít neki a titkát megőrizni, hogy Ultrakopó segíthessen a bajbajutottakon. Ez a mese régi- és új formájában egyaránt megnevetteti az embert komikus, ámde tanulságos történeteivel. Sajnos a beaglet a kutatók valóban használják az állatkísérletekben. Erről a laboros beaglek menüben olvashatsz bővebben!

Uno az 1936-óta az első beagle, aki az amerikai ebtenyésztők egyik legrangosabb kutyakiállításán (New Yorkban) 3 évesen elnyerte a „Világ legszebb kutyája” címet a vadászkutyák közül. Az 1936 óta évente megrendezésre kerülő Westminster Kennel Club kutyashow győztese 25 kutyát (uszkárokat, Sealyham terriereket, Weimaranereket, ausztráliai pásztorkutyákat és Akitákat utasított maga mögé. A Missouriból származó eb álomszép barna szemeivel és állandóan mozgó farkával egyértelműen meggyőzte a közönséget. Újdonsült rajongói a rendezvény csendesebb percei alatt is tapsoltak és egyként kiabálták Uno nevét, mintha focimeccsen lettek volna. A világraszóló győzelme mellett Uno nem hivatalosan elnyerte a legzajosabb kutya címet is, ő ugyanis imádja a saját hangját…

Oszd meg! Köszönjük!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .