Beagle kutya tenyésztők

Mielőtt megvásárolnád a kiskutyát, ismerd meg a beagle kutyát és a beagle fajtabetegségeit! A törzskönyv a közhiedelemmel ellentétben nem a kutya szépségéről és tucat-számra megnyert kiállításairól árulkodik, hanem a kutya egészséges állapotát kívánja alátámasztani.

Sajnos a Beagle Club regisztrált tagjai között több beagle is szenved az úgynevezett beagle pain szindrómában, ami egy örökölt és gyógyíthatatlan betegség. Ha egészséges kiskutyát szeretnél vásárolni, légy körültekintő, és ismerd meg a tenyésztőt is!

Beagle tenyésztők Magyarországon

Angyali Annie Beagle Kennel (Rákóczifalva)
„Ha tehetem szerepelünk Világ- és Európa kiállításon is, ahol a beagle nevezési létszáma a 100-at is meghaladhatja. 2009-ben a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete a Bronzkoszorús Mestertenyésztő címet adományozta nekem az elért eredményeim alapján.”

Angyali Ördögök (Szeged) FCI 186/2011
„Kennelünk alapító kutyája Beni (Határszéli Huncut Olaf) 2008. Január 5.-én született . Ő a robosztus Dán vérvonalat képviseli. Első pár hónapját panellakásban töltötte velünk, ahol a sűrű sétáltatás mellett még arra kellett vigyázni, hogy ne unatkozzon..

Artemisz-Bello Kennel (Székesfehérvár)
„Amit nagyon fontosnak tarunk hogy a kutyák jó iderendszerrel rendelkezzenek örökítve a beaglere jellemző vérmérsékletet és valahol egy jó családban igazi család tag legyen!”

Bársonyfülű-Erdőkerülő Beagle kennel (Budapest)
Manapság már két saját tenyésztésű kutya is van a kennelünkben…

Beagle of Wels Kennel (Kisvárda)
„A kutya az egyetlen a világon, aki jobban szeret téged saját magánál!”

Bigsmithy Beagle Kennel (Nagykovácsi) FCI: 735/2011
„Kiskorom óta rajongok a kutyákért, és mindig a beagle volt az a fajta aminél leragadtam, hogy ilyet szeretnék.”

Brilliant Buddy Beagle Kennel (Tompa) FCI 239/08
Brilliant Buddy Beagle Kennel

Celestina’s Garden Beagle Kennel (Komárom)
„Kutyáinkkal az angol vérvonal fejtípusát és temperamentumát, valamint a finn vérvonal jó alkati felépítését ötvözzük.”

Country Crystal Beagle Kennel (Kisújszállás) FCI 662/08
Marjai Krisztián 2009-ben alapított beagle kennele.

Csavargó Kennel
„A kennel dán és finn vérvonalra alapozott tenyészet. Dánia és Finnország legjobb kenneleinek vérvonala található meg a kutyák vérvonalában.”

Cser-Háti Vadóc Beagle Kennel (Kápolna)
„Kennelünk története 1997-ben kezdődött, amikor is megvásároltuk első igazi törzskönyves kutyánkat, Perle Der Festung Ducy-t.”

Gála Kennel (Szentendre)
„A kennel története első kutyánk megvásárlásával kezdődött 1995 tavaszán, melyre jó ürügy volt gyermekünk – Péter – tizedik születésnapja.Ő volt Lóti-Futi Omara ” Lili „, aki megtanított bennünket beagle-ként gondolkodni.”

Kaiser Kid Beagle Kennel (Kaposvár-Kaposfüred) FCI 635/2011.
„2007. évben kezdtünk foglalkozni a beagle fajta kutyák tartásával és versenyeztetésével. Jelenleg két kanunk és egy szukánk van. Mindegyik eb nagyon jó vérvonalú, és eddig számtalan szép eredményt ért el, tenyésztésre kifejezetten ajánlottak…”

Maglódi Biggy-Boys Beagle Kennel (Úri)
„Bízunk benne, hogy a tőlünk kikerülő kiskutyák mind szilárd idegrendszerű, kitűnő csontozatú és egészséges felnőttekké válnak…”

of Sommerville Beagle Kennel (Miskolc) FCI 22/06
„Aztán megláttunk egy beagle-t az utcán, egymásra néztünk, majd a kutyára és akkor eldőlt, hogy ez az a fajta, amit szeretnénk. Ezután eljártunk pár kiállításra, hogy jobban megismerjük a fajtát, valamint tanácsokat kérjünk a vásárlás előtt. Így vettük me

Sárhegyi-Nimród Beagle Kennel (Abasár)
„Többszörösen tenyésztési díjas, tenyészcsoport győztes, aranykoszorús beagle mestertenyészet”

Snoopy Kid Beagle Kennel (Gyöngyös)
„Az egyik legnagyobb sikeremnek tekintem, hogy egy németországi élvonalbeli tenyésztõ egyik este felhívott és a kennelünk számára felajánlotta megvételre a világ egyik ászát, Celvint.A magyar állomány vérfrissítésére Holovitz Lajos barátommal közösen úgy…

Szilasparti Kósza Beagle Kennel (Budapest)
„…a mérete tényleg ideális, viszont mindent el lehet róla mondani, csak azt nem, hogy egy lassú mozgású, „megülős” fajta, ráadásul a természet fintoraként a bájos külső egy hihetetlenül makacs természetet takar. „

Templomhalmi-Nimród Beagle Kennel (Kiskunfélegyháza) FCI 121/2010
„A kennelt feleségemmel, Primusz Edittel együtt álmodtuk meg még évekkel ezelőtt és 2010-ben közösen alapítottuk meg.”

Ultrakopó Kennel (Orosháza)
„2008-ban anyukánk meglátott egy képet az interneten egy Beagle kiskutyáról. Beleszerettünk a beaglékbe és rövid időn belül több kutyus is rohangált a kertben…. Így jött létre az Ultrakopó kennel.”

Virágvárosi Bozótharcos Beagle Kennel (Debrecen) FCI 495/09
A kennelt 2009-ben alapítottam, ekkor váltottam ki a kennelnevet, melyben a “bozótharcos” szó utal a beagle eredendő természetéből fakadó vadászösztönre, kitartásra, erőre. Az alapítás évében született meg a kennel első alma.

FIGYELEM! A kutyások között állandó vitát vált ki a tenyésztő – szaporító kérdés. A fenti felsorolás tájékoztató jellegű, azok tartalmáért semmilyen értelemben nem vállalunk felelősséget!

Oszd meg! Köszönjük!