Rólunk (Beagle Club Online)

Az első kutyánk egy fekete törpe uszkár volt, aki a felnőtté válásig kísérte el az életünket. Miután a kétezres évek elején Blacky csillaggá változott, hallani sem akartunk másik kutyáról. Beigli, a beagle keverék kutyus egy rokoni szálon keresztül csöppent bele az életünkbe és hamarosan egy saját weboldalt követelt magának. A Beagle Club Online 2004-ben indult, akkor még egy házi kedvenc hobby weboldalaként. Később az oldal célja az ismeretterjesztés és a kutyás közösség építése, valamint a kutyás találkozók és programok támogatása lett.

Beigli kutya naplója

2004-ben Beigli kutya egy internetes naplóba íratta velünk a mindennapjait, amit akkor még csak a budapesti Lurdy ház közeli kutyafuttatóba járók olvastak. A gazdiknak tetszett Beigli naplója, ezért örömmel írtunk benne Beigli kutya cimboráiról is; Donnáról, a kölyök rottweilerről, Gerebesről a fekete keverék kutyusról, Winkyről a bölcs foxterrierről, valamint Juniorról, a tricolor beagleről és a többiekről.

A gazdik szerették viszontlátni kutyájukat az interneten, ezért olyan ötletünk támadt, hogy a maroknyi kutyás közösségen felül további gazdik kutyái is megjelenhetnének a naplóban. Ötletünk megvalósítása már a Beiglihez hasonló fajtájú kutyusokra fókuszált, így nőni kezdett a beagle kutyusok fotóinak száma a weboldalon.

Beagle Club Online

Két évvel ezután az ötletünk annyira bejött, hogy saját domain névvel folytattuk a weboldal működtetését. A beagle-club.hu ezután már nem csak kutyák fotóival bővült, de kutyás rendezvényekről szóló híreket is közzé tettünk. Lehetőségeinkhez képest támogattuk az egyes beagle találkozók szervezőit, valamint ezzel párhuzamosan hírt adtunk az elveszett, ill. talált beagle, ill. beagle keverék kutyusokról.

Fórumozóinkkal hol kutyafuttatókban, hol kutyasétáltalás, vagy egy napos kirándulás során találkoztunk először, majd a beagle találkozókon többekkel személyesen is megismerkedtünk. A rengeteg elcsatangoló vadászkutya hírét látva még a kutyachip megjelenése előtt bevezettük a Beagle Club kutyabilétát, ami eggyel több esélyt jelentett az elkóborolt kutyák hazakerülésére és akár az életben maradására.

Beagle Fajtamentés

2009-ben, azaz öt évvel a Beagle Club Online indulását követően a legelszántabb fórumozóink megalapították a Beagle Fajtamentést, amit július 7-én Beagle-ÉRT Közhasznú Egyesület néven hivatalosan is bejegyeztek. Ekkor a Beagle Club Online leányaként létrehoztuk az egyesület weboldalát és 2011-ig ennek az üzemeltetését is önként vállaltuk. Ennek a weboldalnak a működtetése azonban önkéntesen, munka mellett történt, amit 2011-től egészségügyi okokból már nem tudtunk folytatni.

2011-ben tehát a Beagle-ÉRT Közhasznú Egyesület és a Beagle Club Online útjai békében szétváltak, de a klub oldal lehetőségeihez képest ma is támogatja az egyesület munkáját, a fajtamentés témában azóta is több cikkünk jelent meg, többek között az egyesület 10 éves évfordulójának alkalmából. További részletek a Beagle Club Online szerkesztőkről.

Az oldal nyújtotta lehetőségek a regisztráltaknak:

  • profilt készíthetsz a beagle kutyádnak
  • képeket tölthetsz fel kutyádról a gazdik küldték menübe
  • az üzenőfaladon mintha naplót írnál, megoszthatod barátaiddal a veled történteket, vagyis kutyád mindennapjait
  • tanácsokat kérhetsz vagy épp adhatsz másik beagle gazdiknak az üzenőfalon, illetve a cikkek alján a hozzászólásoknál
  • a cikkek alján hozzászólhatsz és megírhatod a véleményed az adott témában
  • A partnereink menüben található elfogadóhelyeken kedvezményben részesülhetsz a tagsági kártyád felmutatásával!
  • eltávozott kedvencednek emléklapot készíthetsz

Minden fent leírt lehetőség részletes leírása megtalálható a súgóban, ha mégsem sikerül valami, akkor kérjük, hogy használd a kapcsolat menüt, ahol egy űrlap segítségével üzenhetsz nekünk. Ugyanitt megírhatod nekünk az oldallal kapcsolatos ötleteidet is, panaszodat, vagy bármit, amit meg kívánsz velünk (vagy akár a beagle társadalommal) osztani. Ha cikket szeretnél írni, kérjük, hogy irományodba feltétlenül írd bele a nyilvánosan megjeleníthető neved!

Az oldal nem kívánja támogatni az illegális kutyakereskedelmet, ezért minden ilyen szándékkal regisztrált felhasználót, vagy annak reklám célú bejegyzését kérdés nélkül törlünk! A kutyák pároztatására, viadalra, állatkínzásra buzdító mindennemű hozzászólást is töröljük!!!

Kérünk mindenkit, hogy minden ilyen bejegyzés, vagy hozzászólás láttán jelentse nekünk a problémát, az üzenőfalon egy „Jelentés” gomb is használható erre a célra! Köszönjük!

Az elveszett-talált és gazdit kereső (nem eladó!) beagle hirdetéseket a Facebook oldalunkon tudod feladni:
https://www.facebook.com/elveszett.talalt.beaglek

A böngészéshez jó szórakozást, a kutyádhoz sok örömöt és jó egészséget kívánunk!

Beigli vezérigazgató úrhölgy és kis alkalmazottjai

One thought on “Rólunk (Beagle Club Online)

  1. I love Beagle ♡

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .