10 éves a Beagle Fajtamentés

Néhány éve Beigli még itt lopkodta a zoknikat és hozta a cipőt a cipőfűzőnél fogva, hogy sétálni szeretne. A cipő nagyobb volt, mint ő, de ő megdolgozott érte, hogy elmondhassa, sétálni szeretne. Beiglinek szerencséje volt, sétált és volt hová hazamennie, de sok beagle az utcákon tölti az éjszakákat. Sokan nem tudják, de nemsokára egy nagyon fontos évfordulót ünneplünk!

Beigli csücsörít
Beigli

A 2009-es év nem csak a beagle találkozók virágkora volt, de a beagle mentés is megérett arra, hogy hivatalos szervezetként működjön. Az odáig vezető úton a legaktívabb látogatóinkkal közösen szerveztük a kutyák mentéseit: felhívásokat intéztünk a beagle gazdik felé, figyeltük az interneten a kutyás hirdetéseket, ideiglenes befogadókat toboroztunk, megszerveztük a kutyák szállítását és úgy egyáltalán a Beagle Fajtamentés létrejöttét.

A legaktívabb látogatóink, avagy a Beagle Club Online klubtagok között volt beagle tenyésztő, állatorvos, a beagle találkozók szervezői és természetesen az egyszerű beagle gazdik. Ők mind-mind az ország különböző pontjain élő, egymás számára vadidegen emberek, akiknek első közös sikerélményük egy több oldalas ismeretterjesztő újságcikk volt a beagle kutyáról az “A kutya” magazinban (Beagle Club Online A Kutya újságban videó).

Ebben a cikkben tökéletesen megmutatkozott az a csapatmunka, amiben ezek az emberek már évek óta részt vettek. Talán látnunk kellett leírva is azt a rengeteg eredményt, amit közösen értünk el annak idején, hiszen a kész cikk mindannyiunkra ösztönzőleg hatott. Még ebben az évben a Beagle Club Online fórumán történt kezdeményezésre Haragosné Gyuricza Anna vezetésével 2009. július 7-én létrejött a Beagle-ÉRT Közhasznú Egyesület.

Beigli igazgat
Beigli, a Beagle Club Online vezérigazgatója igazgat 2012-ben

Bár időközben a fajtamentés és a klub útjai különváltak, az egyesület csapata is lecserélődött, a Beagle-ÉRT Közhasznú Egyesület ma is elhivatottan végzi a munkáját. A szervezet weboldalának fejlécében ma is a Beagle Club Online egykori “főnökének” fényképe látható, ezzel is őrizve Beigli emlékét, aki nélkül talán sosem lett volna se Beagle Club Online, se beagle fajtamentés…

Beigli 2009
Beigli, 2009

Köszönjük mind az alapítóknak, mind pedig a jelenlegi egyesületi tagoknak, hogy pénzt, időt és energiát nem kímélve végzik munkájukat mindannyiunk beagle kutyájáért! Mindannyian nyugodtabban alszunk, ha tudjuk, hogy kutyánkra rajtunk kívül a fajtamentők is vigyáznak…

Ha a jeles nap alkalmából te is megköszönnéd a Beagle-ÉRT Közhasznú Egyesület 10 éve tartó áldozatos munkáját, támogatásoddal most megteheted!

…mert beagle csak egy van!

Oszd meg! Köszönjük!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .