A főnökasszony többé már nem UFO!

Microchip és tű; a kutyachip beültetéshez szükséges eszközökBeigli kutya személyazonossága eddig ékszerként hordott kutyabilétájába volt gravírozva, mától azonban reményeink szerint a Nasa radarjai sem tekinthetik őt UFO -nak, hiszen a mai napon azonosíthatóságát a BEAGLE-ért Közhasznú Egyesület és a Kedvenc Állategészségügyi Központ partneri kapcsolatának köszönhetően megerősítettük, az „Ingyen microchop a beagleknek!” akciójuk keretében.

Ezúton is köszönjük nekik a lehetőséget, hogy példamutató, közös programjuknak köszönhetően ingyen hozzájuthattunk a microchiphez. Sokan példát vehetnének róluk, hiszen az azonosítható kutyusok számának növelése mindannyiunk érdeke. Érdeke a gazdinak, hogy kutyáját bebiztosítsa az elvesztés esetére, az ebnek, aki ha elkolbászol, biztosan hazakerülhessen, érdeke az állatvédőknek és az állatokhoz kötődő egyéb munkát végzőknek, hogy a mi „érdekünket” szolgáló munkájukat akadálytalanul végezhessék, valamint a sarki fűszeresnek is, hiszen a kutyachip használatával a tervek szerint csökkenni fog a kóbor kutyák száma…

Őnaccsága tehát a mai napon megkapta a kutyachipet. Nem mintha, komolyabban elkóborolt volna valaha, de be kell, hogy valljuk, nyugodtabban fekszünk le így, hogy tudjuk; ha bármi történne, a chippel hazajut a kisasszony…

Beigli először volt a 13. kerületi rendelőben, annak ellenére, hogy a helyi rendelőtől frászt kap, ide magától besétált, kíváncsian körülnézett, és szokásával ellentétben egy cseppet sem remegett. Felkerült az orvosi asztalra, kapott egy szurit, és onnantól kezdve Beigli chippel rendelkező beagle lett.

A chip beültetés mindössze néhány másodpercet vett igénybe; helyi fertőtlenítést követően az apró, rizsszem méretű kapszulát, az átlagos injekciós tűnél egy picivel nagyobb méretű tűvel ültették be főnökünk nyaki részén a bőr alá. Beigli ezalatt meg se nyikkant, meg sem mozdult, nyugodtan, okosan viselkedett. A beültetés velejárója, hogy egy kicsi vérzett a bibije, ahol megszúrták, de semmi komoly. Az asszisztens hölgy pillanatok alatt letörölte azt a néhány cseppet. Ezt követően megkaptuk az éppen esedékes veszettség elleni oltásokat, kitöltöttük a papírokat, majd haza indultunk…

Miután hazaértünk, a petvetdata.hu nyilvántartó rendszerben ellenőriztük a chip regisztrációját, Beigli pedig ivott néhány korty vizet, majd lefeküdt aludni. Azóta így alszik a naccsága:

Beigli kutya alszik...

2013. január 1-től kezdve minden kutyában chipnek kell lennie, mert azt a közterületesek leolvasóval ellenőrzik az utcákon, illetve egyes városokban házhoz is kimennek az ellenőrök. A chip beültetés minden 4 hónapnál idősebb kutyába kötelező, kibúvó semmilyen esetben sincs! Amennyiben az utcai, vagy a házi ellenőrzést is megússza a gazdi, az állatorvos szintén ellenőriz, így a bliccelés elkerülhetetlen. Amennyiben a kutyachip felszólítás ellenére sem kerül a kutyába, a szabálysértés súlyától függően állatvédelmi bírság szabható ki, melynek alapösszege tizenötezer forint, de akár a másfél millió forintot is elérheti!

A chip tehát valóban kötelező, érdemes azonban körülnézni az árakat illetően, mert rendelő és rendelő között akár több ezer forintos különbségek vannak mind a chip beültetés árát, mind az egyéb szolgáltatásokat illetően. A Kedvenc Állategészségügyi Központot bátran ajánljuk mindenkinek, hiszen a mi chipünk beültetését és az oltások beadását Dr. Balogh Béla kiváló szakértelemmel, türelmesen végezte el! Az „Ingyen microchop a beagleknek!” akció pedig még mindig él, ezért aki teheti, intézze el még most, amíg lehet, mert az ingyen chipek száma korlátozott!

Oszd meg! Köszönjük!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .