Aláírásgyűjtés az állatvédelmi törvények módosításához

Az állatkínzásokkal kapcsolatban sajnos számtalan történetet hallottunk már, de a büntetések sokak szerint nem megfelelőek. A kóbor állatok szaporodását megállító ivartalanítás megoldás lenne pl. az állatok elaltatása helyett. Az altatás az egyre több kóbor kutya és a pénzhiány aránytalan különbsége miatt jött létre.

Az ivartalanítással megállítható, de legalábbis csökkenthető lenne a kóbor állatok száma, kevesebb állatot kellene eltartaniuk az őket befogó szervezeteknek és kevesebb pénzbe kerülne mindez, nem beszélve arról, hogy az állatokat így nem kellene altatni. A fentiek módosításának érdekében 7 magánszemély akciót indított; aláírásgyűjtést kezdeményeztek és várják minden állatbarát aláírását! A dolog aktualitását növeli, hogy a Bulgáriában már létező új állatvédelmi törvény után 2009. őszén Romániában is életbe lép az új állatvédelmi törvény, amely magába foglalja a kóbor kutyák megölési tilalmát is!!!

„Szándékunk, hogy egy beadványt juttassunk a Magyar Országgyűlés Környezetvédelmi Bizottságához, ha kellő számú aláírás összegyűlik. A beadvány a mellékletben olvasható, ami World-el nyílik. Szándékosan nem indítunk népszavazási kezdeményezést, mert ha nem mennek el az emberek kellő számban szavazni, akkor az Országgyűlés ezt az ügyet legalább 10 évig nem tűzi ismét napirendre, ami vesztes ügyet jelentene! Fazekas Ildikó vállalta a beadvány gondozását. Neki is hálásan köszönjük!”

A BEADVÁNY alább megtekinthető, illetve INNEN letölthető! Az aláírt íveket, kérjük az alábbi címre eljuttatni:

HEROSZ Ózdi Szervezete
Fazekas Ildikó
Ózd
Március 15. út 58.
H-3600

BEADVÁNY

A MAGYAR ORSZÁGGYÜLÉS KÖRNYEZETVÉDELMI BIZOTTSÁGA RÉSZÉRE
1357 Budapest, Postafiók 2.

Sok EU-tagországban, így Magyarországon is még mindig kegyetlenül, tömegesen és szervezetten ölik a kóbor állatokat ahelyett, hogy egészségügyi ellátásban részesítenék őket és megakadályoznák a szaporodásukat.

A 2006-ban az EU által megszavazott Állatvédelmi Akcióterv és a 2007 őszén elfogadott Állategészségügyi Stratégia okán is itt az idő, hogy végre felkaroljuk az elfelejtett állatok ügyét.

A 2007. december 13-án ratifikált szerződés úgyszintén nyomatékosan tartalmazza az EU-országok felelősségét az állatok, mint érző, szenvedő lények iránt.

Bulgáriában például 2008. Január 24. óta új állatvédelmi törvény van, amely megtiltja a kóbor állatok megölését.

Ezért felszólítom a Magyar Országgyülést, hogy:

  • Hozzon törvényt a kóbor állatok megölésének megtiltására. Állatot elaltatni csak súlyos egészségügyi indokkal szabadjon. Rendelkezzen arról, hogy kutyára, macskára az Állatvédelmi Törvény 11.§ – ában szereplő állományszabályozás, élelmezési cél és prém termelése, mint megölésük indoka, ne vonatkozzon.
  • Szüntesse meg a „sintér” és „gyepmester” foglalkozásokat.
  • Hozzon létre az állatvédelemre központi alapot és ne hagyja ezt a fontos kérdést egyedül a jószándékú magánemberekre.
  • Hozzon létre állatvédelmi rendőrséget.
  • Tegye állami feladattá minden kóbor állat megfelelő orvosi kezelését, ivartalanítását.
  • Hozzon szigorú állatvédelmi, állatkínzás elleni törvényeket és betartásuk ellenőrzését, be nem tartásuk következetes büntetését ellenőrizze.
  • Természetesen tegye mindezt a már meglévő és nagy eredményeket elért állatvédő egyesületekkel, közösségekkel és egyénekkel együttműködésben, akiket a központi alapból támogat.

Teljes név: ________________________________________________________________________________

Lakcím: ________________________________________________________________________________

Dátum: ________________________________________________________________________________

Aláírás: ________________________________________________________________________________

Kérjük, sokszorosítsa és adja tovább!

Oszd meg! Köszönjük!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .