Csodabiglik

Pár éve jelent meg az Ultrakopó (Underdog) c. film DVD-n, amelynek főhőse egy szuperkutya, egész pontosan egy beagle. Valószínűleg nem véletlenül esett a választás épp a beagle-re, hiszen ez a makacs, de annál hízelgőbb, bársonyfülű eb a világ legkülönbözőbb pontjain a legelképesztőbb dolgokra képes. 2003-ig hivatalosan egy Butch nevű beagle tartotta a Guiness rekordot a világ legöregebb kutyája kategóriában.

Jelenetkép az Ultrakopó című filmből
Jelenetkép az Ultrakopó című filmből

Butch virginiai kutya volt, 28 évet élt, ő volt az egyetlen hivatalos „legöregebb kutya” egészen 2003-ig. Őt követte Chanel, a drótszőrű tacskó 21 évesen és jelenleg a 2009.08.09-én 26. évét betöltött Max kutya a jelölt erre a címre, a korát vizsgáló információk hitelességének vizsgálatai most vannak folyamatban.

A „mieink” azonban nem csupán életkorban döntögetik a rekordokat! Nemrég az amerikai ebtenyésztők egyik legrangosabb kutyakiállításán nyerte el egy beagle a világ legszebb kutyája címet. Uno 25 kutya elől nyerte el ezt a címet, melyet 1936 óta sosem kapta meg beagle. Aztán ott van Rocco, az 5 év után előkerült beagle. A kutya 2003-ban tűnt el New Yorkban és 5 év múlva, több, mint 850 mérfölddel arrébb találták meg a beleültetett kutyachipnek köszönhetően.

Uno, a legszebb beagle
Uno, a világ legszebb kutyája, 2009

Senki sem tudja, hol csavargott az eb ennyi ideig, de Randy Durrencea, a georgiai Hinseville állatmenhely illetékese elmondta, hogy a kutyát valaki július 5-én tette le az intézmény elé. A kutyában megnézték a chipet, melynek segítségével megtalálták a kutya előző tulajdonosát, akit telefonon értesítettek a kutya megtalálásáról. Rocco gazdája, a ma már 11 éves Natalie mesélte: Rocco kicsit zavartnak tűnt, de boldog volt. Nézett rám, mint aki azt mondja: „Nem tudom, ki vagy, de én is szeretlek!”. 

Rocco, az 5 év után előkerült beagle
Rocco, az 5 év után előkerült beagle és gazdája Natalie

Az Egyesült Államokban egy Brandi nevű beagle 21 méter magasból történő zuhanást élt túl; valljuk be, ez sem mindennapi történet…

Brandi, a túlélő
Brandi, a 21 méter magasból történt zuhanás túlélője. Fotó: Alexis Lorenz

De nem kell világ méretű eseményeket keresnünk, hisz bőven vannak eredmények a saját házunk tájékán is! Számos magyar beagle bizonyította már képességeit a szépségtől az ügyességig a legkülönfélébb területeken. Azt már tudjuk, hogy a beagle mi-mindenre alkalmas fajta, de az általa elért eredményekről ritkán hallunk. Pedig vannak remek agility-zők és dog dancing-esek, kíváló vadászkutyák még klubtagjaink között is! A kiállításokon elért eredményeinkről nem is beszélve!

Nézzétek meg a hazai bajnokainkat!

Sajnos azonban a beagle szökésben is profi, a lehető legkülönfélébb módon képes lelépni otthonról. Így is és így is. A beagle még a létrán is képes felmászni, így! Vigyázzunk tehát csodakutyáinkra, mert az eddigi rekordjaink a jó hírek között szerepelnek, ám a sok elveszett-talált beagle kutyák száma sajnos egyre gyarapodik, ne engedjük, hogy a „legszökősebb fajta” címmel is a mi kutyáinkat illessék! Tartsuk meg jó hírünket és vigyázzunk kedvencünkre!

A kutyachipnek, ahogy azt fent is olvashattuk, 5 év után is hasznát vették Rocco beagle gazdái. Ha még nincs chip a kutyádban, érdeklődj erről a lehetőségről állatorvosodnál!

Köszönjük a figyelmedet, kellemes napot kíván a Beagle Club Online!

Oszd meg! Köszönjük!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .