Elütött beagle-t mentettek meg a Fajtamentők!

Figyelem! Csak erős idegzetűeknek! A lap alján a nyugalom megzavarására alkalmas képek találhatók!

Elütött beagle, műtét után 2010.03.12.

Tegnap délután 1/2 4 felé jött a telefon a paksi gyepmestertől, hogy úton van Paks felé egy elütött biglivel, akihez Tamásiba hívták ki. Megkérdezte, vállaljuk-e? Mit lehet ilyen esetben mondani, persze, jöjjön gyorsan! Gyors telefon a dokimnak, oké, jöhet, 4-re kiüríti a műtőt, hozzuk. Én gyorsan csapot-papot ott hagytam az irodában, uzsgyi a rendelő, várjuk a kutyát. 16:10 körül érkeztek meg. A kutya teljesen ki volt hűlve 34 fokra. 2 és 1/2 óra alatt sikerült feltornázni a hőjét 38,4-re melegített infúzióval, melegítőpárnával és pulóverekkel. A műtét csak ezután kezdődött. Közel 2 órás műtét után ebből (a képek magukért beszélnek, inkább nem részletezem):

Ezzel párhuzamosan Micu segítségével beindult ezerrel a lehetséges gazdi keresése (itt is ezer köszönet Neki). A gazdi személye kiderült, de az éjszakát még nálunk töltötte (fenti képek). Délelőtt kellett visszavinni kontrollra, nagyon komoly fájdalmai vannak, és lesznek is még 2 hétig legalább. Igen komoly utókezelést igényel a kutyus, de elvileg nem lesz maradandó nyoma, ha rendes ápolást kap. Ezúton szeretném megköszönni a segítséget Micunak és a Borzas Kisállatklinikának (a kedvezményt, a munkát, a jó szót, és mindent). Reméljük, kap még egy esélyt az élettől. Anna, Bibi, köszi a tanácsokat.

A történet tanulságai:

Csak olyan ember vállaljon kutyát, aki biztosítani tudja minden körülmények között az állat megfelelő biztonságát és érte minden esetben felelősséget tud vállalni, akkor is, ha az állat okoz bajt!

Vannak még jó emberek, akiknek fontos az ember mellé társul fogadott kutya, és ez jó!

Részletek a fajtamentés levelezésében…

Oszd meg! Köszönjük!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .