Goldie története

Már kezdő kutyatartó koromban nagyon tetszett a beagle fajta, de pénz híján álmodni sem mertem, hogy bármilyen kutyát vegyek. Azonban adódott egy lehetőség megmenteni a haláltól egy gyönyörű német juhász szukát. Ez 30 éve volt, azóta még két kutyus került így hozzám. A most 13 éves Bobikám tavaly nyáron kezdett nagyon „öregeskedni”, ezért kitaláltam, hogy társ kellene neki.

Irány a net, és lám, ott a hirdetés: kísérleti beagle szuka kutyusok örökbe fogadhatóak. Rögtön telefon, a veszprémi menhelyre, ahol meg is beszéltük, hogy busszal lemegyek (Pestről), visszafelé pedig elhoz az Állatvédő Egyesület. Szeptember 28.-án este hazaértünk az egyfolytában remegő kislánnyal, Sétáltunk egyet a két kutyával, de ő nem értette a séta lényegét.

Goldie_beagle-03

Még napokig remegett, így beengedtem az ágyba, amit azóta is sajátjának tekint. Az első napok állandó rettegésben telt a részéről, mindentől félt, főleg a járművektől, amit addig nem látott. A lépcsőn először nem tudott felmenni, mert nem tudta mire való. Viszont minden érdekelte, percekig szagolgatott minden növényt, meg is kóstolta némelyiket.

Goldie_Bobi_beagle-05

Most már, több mint egy év elteltével boldog kutyus, imádni való, hízelgő bestia. Nem mellesleg Bobikámnak is jót tettünk, mert visszatért az érdeklődése a világ iránt, pedig már keveset lát, és nem is hall.

Egy kutyának a negyed életét elvették a kísérletek (ki tudja mi?), a hámot azóta sem szereti felvenni!?!?! De a lényeg, hogy boldog élete van, amíg én élek!

Goldie és Bobi képek


Küldd be TE is kutyád akár hétköznapi történetét, – legyen az vidám, szomorú vagy tanulságos – és megosztjuk weboldalunkon. Képes leírásotokat a beaglekepek kukac gmail.com-ra várjuk.

Oszd meg! Köszönjük!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .