Újabb túra?

II. Mátra Túra – 2006. október 15.

Mátra Túra
Mátra Túra

A MEOE Basset Hound Klub és MEOE Kopó Klub tagjai immár második alkalommal indultak túrázni Sástóra. 42 kutyás társunk, 19 beagle, 8 basset hound, 7 tacskó, egy német juhász kutya és egy vizsla indult el az öt km-es Sástó-Rákóczi forrás-Máriácska-Mátrafüred-Sástó útvonalon. Az időjárás is kegyeibe fogadott bennünket, így az autókban maradhattak a bekészített esőkabátok és esernyők. A túrán egyaránt képviseltették magukat a hobbikutyások, kutyaimádók és tenyésztők is, akik az ország minden részéről érkeztek.

Mátra túra I.

Egy tenyésztőnek külön örömet okoz, ha láthatja a tőle kölyökként elkerült kutyáit, – immár felnőttként, és felidézheti a gazdával a kölyökválasztás és kölyöknevelés komoly, ám nem egyszer mulatságos pillanatait. Az erdei séta közben eszmecserét folytató gazdik és négylábú társaik között is új barátságok alakultak. A résztvevők lelkesedésére jellemző: többen felvetették, hogy az ő környékükre is lehetne kirándulni és ők szívesen segítenének a megszervezésben, lebonyolításban.

A túra teljesítése után visszaérkezve Sástóra, amíg a kutyusok erőt gyűjtöttek, a gazdik szalonnasütéssel és kutyás történetek mesélésével ütötték el az időt. Néhány eb kiállítási szépségének megőrzésé-re iszapfürdőt is vett gazdáik nagy örömére.

Miután mindenki kipihente magát megkezdődött a kutya Ki-Mit-Tud?, melyen a gazdik és kutyák főként engedelmességi gyakorlatokat mutattak be. Az első kutyás gyorsasági versenyben fajtánként adtak számot a négylábúak teljesítményükről és szófogadásukról, majd egy közös show keretében megmérettetésre kerültek a győztesek. A kutyák számára legélvezetesebb versenynek a „virsli-visszahozó verseny” bizonyult, melyben mindenki jeleskedett, igaz egy kutya kivételével mindegyik megette részben vagy teljesen a virslit, mielőtt visszahozta. A szervezők természetesen a gazdik szórakoztatására is gondoltak, így nem kis meglepetésre a „feleségcipelő verseny”-nyel zárultak a megmérettetések. Az eredményhirdetésen minden versenyszámban díjazásra került első három helyezett kutya ajándékot kapott. Közben kis csapatunk (nem is olyan kicsi!) kezdett a Sástó látványossága lenni. Az arra járó kirándulók, sétálók, piknikezők egyre többen érdeklődtek, kíváncsiskodtak, hogy „mi ez a nagy jókedv?”, mi persze szívesen válaszoltunk minden felmerülő kérdésükre.

A nap befejezéseként, akinek még volt ereje megnézte az ország legmagasabban (507 m) fekvő tavát és a csodálatos panorámát nyújtó kilátót. Búcsúzkodás közben sokan a lelkünkre kötötték, hogy ha legközelebb lesz „ilyen”, feltétlenül szóljunk nekik! Ez mindennél többet mond! Köszönet illeti a résztvevőket és a szervezésben résztvevő kutyás barátokat. A nagy érdeklődésre való tekintettel már folyamatban van egy téli séta megszervezése, melyre mindenkit szeretettel várunk!

Kovácsné Burunkai E. Patrícia

Mátra Túra
Mátra Túra

A cikk megjelent az „A kutya” magazin 2006. decemberi számában. A kirándulásról készült videó megtekinthető:

II. Mátra Túra

A videót készítette: Kriszte József. A képek Kovácsné Burunkai E. Patrícia engedélyével lettek felhasználva.

Az oldalon található képek, illetve minden egyéb további felhasználása engedély nélkül tilos!

Oszd meg! Köszönjük!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .