Kullancs elleni védekezés szagtalan nyakörvvel

A rügyező bokrok jelzik, hogy itt a tavasz. Ilyenkor kedvencünk is több mozgást, nagyobb sétákat igényel, ami természetesen a gazdi számára is öröm a napsütésben. Sajnos azonban a virágzó természettel sajnos a kullancsoknak is eljön a „szezonja”, bár állítólag már télen sem vagyunk tőlük biztonságban.

A kullancsok általában a gazos, esetleg vízparti területeken, avagy az erdők fáinak árnyékos, füves területein a leggyakrabbak. A közhiedelemmel ellentétben fáról nempotyognak ránk, de bokrokon megtalálhatóak. A kullancs önmagában csupán egy ártalmatlan vérszívó, azonban a bélrendszerében lévő bacik és vírusok veszélyes vírusokat hordozhatnak. Ezek a vírusok a kullancs táplálkozásakor kerülhetnek az áldozat szervezetébe, legyen szó emberről, vagy állatról.

Az emberek számára könnyű a védekezés ellene; az elővigyázatosak a kirándulások alkalmával hosszú ruhát vesznek fel, és különböző szerekkel kenik/fújják be magukat.

Ugyanez az állatoknál nem mondható el. Kutyáinkat egyedül a kétes hatású, sőt! Egyes esetekben rossz hírű csepegtető szerek, sprayk, valamint a samponok védik a parazitáktól, valamint azok az írtó büdös bolha (Bolhák okozta betegségek) és kullancs elleni nyakörvek, amiknek a szaga az egész lakást beteríti.

Mit tehet tehát az ember?! Mi eddig a csepegtetős módszerre esküdtünk, de a kutyás körökben az a hír terjed, hogy a kullancsok már immunisak a csepegtetőkre. Mi szerencsére nem tapasztaltuk ezt meg, de ennek ellenére a „jobb félni, mint megijedni” elvet követve idén kipróbáltunk valami újat!

Tavasszal úgy döntöttünk, hogy kipróbáljuk az új Foresto szagtalan kullancs és bolha elleni nyakörvet, hiszen sokkal praktikusabb és olcsóbb az eddigi módszerünknél.

A nyakörvet már régóta ki szerettük volna próbálni, de egyi ismerősünk által sajnos jól ismertük annak a szagát, így lemondtunk róla. Mostanáig! A Foresto kullancs és bolha elleni nyakörv ugyanis teljesen szagtalan!

A Foresto nyakörv (Foresto: Egy nyakörv a kedvenceknek – nyolc hónap nyugalom) tehát április óta van Beigli nyakában, és azóta egyetlen kullanccsal (se bolhával) nem találkoztunk, igaz, nekünk szerencsénk volt, mert előtte sem volt dolgunk ilyen szörnyetegekkel.

A termék további előnye, hogy vízálló, valamint hogy nyolc hónapig véd a kullancsok és bolhák ellen, azaz Beigli egészen novemberig védve van ezektől a vérszívóktól és ezzel együtt a Babesiosis, a Lyme-kór és a többi veszélyes, kullancsok okozta betegségektől.

Figyelem! A Babesiosis nevű betegség gyors állatorvosi beavatkozás nélkül akár végzetes is lehet! Kedvencünk kullancs elleni védelméről érdemes tehát időben gondoskodni (Kullancsok okozta betegségek), hiszen a kullancs elleni nyakörv csupán pár ezer forint, míg kedvencünk élete megfizethetetlen!

A beagle mozgásigényét tekintve többször jár erdőkben, ill. kullancs lakta területeken, ezért számukra különösen fontos a kullancs elleni védekezés! Mi a Foresto szagtalan kullancs és bolha elleni nyakörvet ajánljuk erre a célra!

Így néz ki a Foresto szagtalan kullancs elleni nyakörv :

Ha te is ezt használod, kérjük, írd meg nekünk kommentben a saját tapasztalataid te is!

Oszd meg! Köszönjük!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .