Kutyáink neve, és cuki becézései

Amikor meghozzuk a döntést, hogy egy négylábúval osszuk meg otthonunkat, először általában az eb fajtáját választjuk ki, és megkeressük a számunkra legszimpatikusabb tenyésztőt, vagy elmegyünk egy állatmenhelyre, ahol a sok szomorú kutyaszempár közül beleszeretünk valamelyikbe. Bármelyik változat szerint alakul a történet, kis idő múlva már a mi padlószőnyegünkön szaladgál a választott kutyus, akinek érkezéséig még nagyon sok dolgunk van, és egy felelős gazdi felkészül ezekre a tennivalókra.

Kell neki kutyafekhely, kutyatál, és mindenféle kutyajáték, de az első és legfontosabb egy hám és egy póráz, amivel hazahozhatjuk az ebet. A hámhoz (vagy nyakörvhöz) hasznos lehet egy gravírozott kutyabiléta, amin a kutya neve mellett a telefonszámunk is szerepel.

Beigli
Beigli eredeti nevének névadója. Mindkettőt szereti, úgyhogy azt még mi sem tudjuk, hogy diós, vagy mákos…

Igen ám, de adtunk már nevet őkutyaságának?! Mert bizony az az első, hiszen ahogy a kis szőrcsomót a legelőször a kabátunkba bújtatjuk, és babusgatni kezdjük, attól fogva a nevelése is megkezdődött, vagyis a legelső, amit meg kell tanítani neki, az a behívás, vagyis hogy hallgasson a nevére.

A jó névválasztás titka, hogy a kívánt név könnyen kimondható legyen, ezért a legjobb, ha két rövid magánhangzót tartalmaz. A leggyakoribb kutyanevek két szótagból állnak, ilyenek a klasszikus Buksi, Bogyó, Jamie, Rocky, stb. Ezzel ellentétben a hosszabb nevek nem tűnnek jó választásnak. Gondoljunk csak egy forgalmas úttest felé kutyára: ugye ilyen helyzetben nem kívánunk bajlódni nyelvtörőkkel, vagy egy rosszul választott, hosszú kutyanévvel?!

Bármilyen nevet is adunk kedvencünknek, nincs az a gazdi, aki ne becézgetné őt más neveken, mint a választott, eredeti nevén. Természetesen fontos, hogy egyetlen igazi, saját neve legyen a kutyának, nem szabad őt egyebekkel összezavarni, de tegye fel a kezét, aki még sose becézte őt sehogyan!

Te minek szoktad becézni a kutyád? Írd meg egy alábbi hozzászólásodban.

Oszd meg! Köszönjük!

2 thoughts on “Kutyáink neve, és cuki becézései

  1. Engem rendszeresen szólítanak így: Nokedli, Csokoládé, Klárikám, Bubu.

  2. Roxy,Rox,Mucus,Dönci(ha kicsit husosabb)xd de általában roxy :)

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .