Kutyák a volán mögött

Minden kutya megérdemel egy szerető otthont! Az új-zélandi SPCA nemzetközi állatvédő szervezet feladata minden évben több ezer kutyának otthont találni. Olyan kutyáknak, mint Porter – kutyáknak, akiket bántalmaztak, elhagytak, vagy egyszerűen csak elfelejtettek. A szervezet otthonra váró kutyái elég vegyes csapatot alkotnak, de mindegyikük okos és szeretetre méltó eb.

Kutyasofőr

A szervezet új-zélandi képviselete pár éve különös programmal próbálta felhívni az emberek figyelmét saját, menhelyi, örökbe fogadható kutyáikra, illetve arra, hogy a kutyusok okosak és nevelhetők. A sikeres örökbefogadás reményében kutyakiképzőik segítségével három ebet tanítottak meg autót vezetni! A kutyusok mindössze két hónap alatt tanulták meg az autóvezetéshez szükséges, (speciális karokkal meghosszabbított) kormány, pedál, stb. használatát.

Az első hetekben Porter, Monty és Ginny csak a szükséges mozdulatokat tanulták meg, ezt követően kaptak egy autóvezető üléshez emlékeztető, mozgó szerkezetet a fenekük alá, ál kormánnyal, ál pedállal. Végül egy igazi autóba ültették őket, amivel a forgalomba ugyan nem mehettek, mert a kreszt valószínűleg nem tanulták meg, de a tanpályán nagyon ügyesek voltak.

Így vezet Porter, a menhelyi kutyus:

[youtube]http://youtu.be/BWAK0J8Uhzk[/youtube]

További videók a három kutyusról ide kattintva érhetőek el.

Forrás: Internet

Szerintetek megtudná csinálni ezt egy beagle?

Oszd meg! Köszönjük!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .