A kutyák igaz története

Hogyan lett az ember legjobb barátja a kutya

A kutyák legalább tízezer éve „az ember legjobb barátjának” számítanak. De vajon hogyan jutottunk el idáig? A Discovery Channel Magyarország új, A kutyák igaz története című műsora a különféle kutyafajták bemutatása mellett körbejárja azt a folyamatot is, ahogyan a kutya és ember szoros barátsága kialakult, és aztán ez a kapcsolat nyomott hagyott az emberiség és a világ fejlődésén is számos téren. A sorozat karácsony első estéjén, december 25-én 22:00-kor kezdődik.

A kutyák igaz története

A legújabb tudományos kutatások bizonyítják, hogy a kutyák jobban megértenek minket, mint valaha gondoltuk, és mindez elsősorban kémiai okokra vezethető vissza. Ez azonban nem volt mindig így: imádott házi kedvenceink hajdan vadon élő ragadozóként éltek, és lenyűgöző fejlődési folyamat során váltak „az ember legjobb barátjává”.

A kutyák igaz története

A Discovery Channel új sorozatában amellett, hogy megismerhetünk számos kutyafajtát, láthatjuk azt is, milyenek voltak az állatok a háziasítás egyes szakaszaiban. Melyik korszakban hogyan működtek együtt az emberekkel, hogyan segítették az életüket, a munkájukat. Ha a kutyák például nem vettek volna részt a vadászatokban, az emberek nem válhattak volna a hierarchia tetején álló csúcsragadozóvá. Védték a csordákat, és ezzel hozzásegítették az embert, hogy vadászból mezőgazdasági termelővé és állattenyésztővé válhasson. Erejük és állóképességük pedig lehetővé tette a számunkra, hogy a Föld legszélsőségesebb körülményei között is megállják a helyüket. A Discovery Channel új sorozata körbejárva a világot mutatja be, milyen nagyszerű teremtmények „legjobb barátaink”, a kutyák.

A kutyák igaz története

A kutyák igaz történetének első epizódja december 25-én 22:00-kor kezdődik a Discovery Channel Magyarország műsorán.

A kutyák igaz története előzetes

Oszd meg! Köszönjük!