A kutyaruha fontossága

A kutyaruhákról alkotott negatív kép

A „plázacicák” korában egy ideje divat lett a csivava és az ő cipelésük mindenhová. Eleinte csak hurcolászták őket a női táskához hasonló, úgynevezett kutyahordozóban, majd ruhákba öltöztették őket. (Képzelhetjük, miért váltotta fel a kutyahordozó a női táskát!)

A divat igencsak meglepő dolgokat képes produkálni, de hogy egy felnőtt nő egy kutyát nézzen Barbie babának, az már igazán beteg dolog! …pedig bejött ez is divatba és öltöztetni kezdték a zsebkutyákat. Elszabadult a pokol és ezzel együtt néhány beteg ember fantáziája, a szerencsétlen kistestű kutyákat a gazdi ruhájához illő, csillogó, flitteres göncökbe öltöztették, és még sorolhatnánk, milyen elképesztő módon próbálták és próbálják ezek a nők pótolni a gyermekkoruk hiányosságait…

Sajnos ez a kép márpedig mindenkiben megragadt, ha kutyaruháról esik szó, sokan elzárkózunk, pedig nem minden kutyaruha rózsaszínű és flitteres! Próbáljuk más szemmel nézni a kérdést!

Egy – 20 fokos hidegbe kilépni a 20 fokos, fűtött lakásból nekünk sem kellemes, talpig felöltözve, hát még az állatoknak! Persze az ebeknek régen is meg kellett birkózniuk a hideggel, de régen nem volt fűtött lakás, és ekkora hőmérséklet különbség.

Főleg a szőrtelen kutyákat viselik meg az időjárás okozta kellemetlenségek, nyáron a tűző naptól kell óvni őket, télen pedig a hidegtől. Ha rájuk gondolunk, máris másképp fest a történet, nem igaz?!

Rossz az, ami megmosolyogtat?

A kutyaruháktól többen óckodnak, pedig sok esetben a kutyaöltözék sokkal több annál, mint egy divatos hacuka… Túl azon, hogy ezek a ruhadarabok jó szolgálatot tesznek egy-egy eseményen, mint pl. a születésnap, esküvő, de akár a karácsonyi vendéglátás alkalmakor is, a kutyaruha valójában rendkívül hasznos holmi, amennyiben a gazdája nem arra használja, hogy kedvencéből bohócot csináljon.

Az alkalmi öltözékek számos embert megmosolyogtathatnak, ha azt jó időben, jó helyen használják, vagyis hordják az ebek. A kutyafarsang maskarái helyett képzeljünk el pl. egy esküvőt, ahol az egybegyűltek kedvencei is jelen vannak, méghozzá alkalomhoz illő öltözékben.

Karácsonyi kutyaruha

A pudlik szokásos copfjai mellett képzeljük el a kan kutyusokat csokornyakkendőben, esetleg télapósapiban… Hiszen elég csupán néhány kiegészítő is ahhoz, hogy az eb csinos legyen, a helyszínen jelenlévők pedig megmosolyogják őt…

Gondoljunk az idős, beteg kutyákra!

Az, hogy a kutyaruha véd a hideg ellen, nem kérdés. De emiatt az egyértelmű tény miatt még nem fogunk a „kutyaruhaboltba” szaladni. Azonban van itt valami, ami közülünk sokaknak talán eszébe sem jut: a kutyaruha hasznossága az esztétikai előnyei mellett.

Az idős kutyusok csakúgy, mint mi, öreg korukra lelassulnak, gyengébbek lesznek és könnyebben megbetegszenek. Sajnos náluk is előfordul, hogy a látásuk, hallásuk gyengül, továbbá gyakoriak az ízületi problémák…

Sajnos ráadásul részben a szaporítóknak köszönhetően! sok kutyus már fiatalkorában is valamilyen betegségben szenved, melyek közül az egyik leggyakoribb pl. az egyik örökletes betegség, a csípőizületi diszplázia.

Mind a diszplázia, mind számtalan más betegség esetében (porckorongkopás, gyulladások, veseproblémák, stb.) a kutya beteg testrészeit érdemes melegen tartani, mert a meleg csökkenti a fájdalmat, melynek következtében újra képes a beteg mozogni, a mozgás pedig beindítja a vérkeringést, és az anyagcserét.

Ezzel ellentétben a hideg hatására a legtöbb betegség akár súlyosbodhat is, és újabb problémákat, betegségeket vonhat maga után…

Gondoljuk át újra a kutyaruhákról alkotott képet! Ezek az öltözékek akár kedvencünk fájdalmát is csillapíthatja, sőt! Talán még a gyógyulásához is hozzájárulhat, amellett, hogy külsőre is aranyos, kedves rucikról beszélünk!

Wandyyy-nél többféle egyedi készítésű kutyakabát, télapó kutyasapi, kutyafekhely, stb. vásárolható. Ha te is szeretnél egyet a saját elképzeléseid alapján, látogass el Wandyyy weboldalára.

Oszd meg! Köszönjük!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .