Legyünk elővigyázatosak, cselekedjünk időben!

Jellegzetes folt a kutyánA beagle javíthatatlanul aktív és kíváncsi. Állandóan menne és felfedezne, semmi sem tudja elvenni a kedvét a nyomozástól, a vadászattól – és ez így is van rendjén. Sajnos azonban a körülményeink jócskán megváltoztak, és a városi élet veszélyeiről már többször tettünk említést itt, az oldalon. Sajnos minden kutyabiléta és kutyachip, valamint a legújabb, legdrágább GPS-es kutyachip és kutyabiztonsági kütyük ellenére is előfordulhat még a felelős gazdiknál is, hogy egy pillanatra nem figyelnek oda a kedvencükre és a kutya eltűnik.

Több tapasztalt gazdi is azt mondja, hogy az ilyen esetek többségében a kutya még ha órák múlva is, de visszatér arra a helyszínre, ahol a gazdit utoljára látta, ezért nem szabad onnan elmozdulni, legalább egy valakinek ott kell maradnia. Minden bíztatás és jó tanács ellenére az ember nem igazán tud felkészülni egy ilyen helyzetre, ezért  ha megtörténik a baj, hajlamosak vagyunk pánikolni, ingerülten és rémülten feszengünk, hogy mit csináljunk?!

A bajban nem csak a nyakba akaszthatós eszközök, illetve a kutyachip segít! Hiába vigyázunk a kutyánkra, baleset bármikor bárkivel előfordulhat, ezért magabiztosságunk ellenére is, gondoljunk arra a helyzetre is, ha a kutya mégis meglépne! Ha mégis megtörténne egy ilyen, általunk kizártnak tartott eset, óriási segítséget jelent néhány fénykép a kutyáról, a jellegzetes foltjairól, illetve mindenféle különleges ismertetőjel!

Mindenképpen készítsünk néhány ilyen képet, mert sose legyen rá szükség, mégis jobb, ha ilyen is van a gépben, vagy akár egy CD-n, pendrive-on, hiszen ha bármikor lelép a kutyus, a keresésével mit sem érünk fényképek nélkül! Legyen fénykép róla egyik oldalról, másik oldalról, külön a foltjairól, a pofijáról és ha van egyéb különös ismertetőjele, akkor arról. A fénykép ne legyen túl régi!

Ha elveszett a kutyánk, írjunk össze róla minden fontosabb információt! A kutya nemét, színét, milyen nyakörv, biléta, hám, és egyebek voltak rajta, van-e chipje, szed-e valamilyen gyógyszert, pontosan hol tűnt el, végül pedig adjuk meg saját elérhetőségünket is a hirdetésekben, plakátokon, illetve amit ilyen esetekben ajánlott terjeszteni. Az Interneten már számos ingyenes hirdetési lehetőség létezik, használjuk ezeket és az utcai plakátozást azon a környéken, ahol a kutya elveszett – de főleg a csomópontokon! Kérjük elsősorban a fajtamentők, valamint a környékbeli állatvédők, állatmentők segítségét, de minden esetben használjunk fényképet, mert az azonosítás egyik legbiztosabb formája ez, és segítségével elkerülhető, hogy az eb rossz körülmények közé kerüljön és az élete veszélybe kerüljön!

Szerencsére ma már a közösségi oldalak és egyéb technikai segítségek is rendelkezésünkre állnak, melyeknek segítségével pillanatok alatt lehet el lehet terjeszteni az eltűnt négylábú hírét az Interneten! A fénykép életet menthet!

Az elveszett talált beagle kutyusok hirdetései a Facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/elveszett.talalt.beaglek

Az itt feladott hirdetések felkerülnek ide is:
http://beagle-club.hu/a-beagle/beagle-apro

Érdemes hirdetni továbbá a Beagle Fajtamentőknél (BEAGLE-ért Közhasznú Egyesület) a Facebook oldalunkon, valamint az állatmenhelyek webes, illetve Facebook oldalain, az expresszben, és a látogatottabb hirdetési oldalakon! Az elveszett kutyádért sokat tehetsz, ha elővigyázatos vagy!

Oszd meg! Köszönjük!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .