Lucky beagle kutyusunk betegsége és kezelése

„Lucky, 4 éves kan kutyusunk, kb. 3 hete minden előzmény nélkül összeroggyott a hátsó lábára és ettől kezdve csak kacsázva, rogyadozva tudott menni. Az esetet követően rögtön elvittük az állat orvoshoz, aki a szokásos manuális vizsgálatok után meg röntgenezte és azt állapította meg, hogy a gerincnek látszólag semmi baja de a belek helyzetét furcsálta és azonnali hasi műtétet hajtott végre bélcsavarodás gyanújával.

Lucky beagle

Nem volt a kutyának bélcsavarodása de eléggé be volt sűrűsödve a bélsár, amit kipucoltak. Másnap vissza vittük és elkezdte a szteroidos kezelést, de sürgette az MR vizsgálatot és szóba jött egy esetleges műtét is. Most már gerincvelő infarktus is szóba jött, ami megmagyarázta volna azt, hogy a kutya nem tudott pisilni és kakilni. A doki szerint olyan idegpályákat érint a betegség amik ezen tevékenysége ingerét befolyásolják.

Lucky beagle

Szerdától szombatig hordtuk a kutyát katéterezni és végbélen keresztül kiszedték a salak anyagot, közben kapta a szteroidot (Medrol 32 mg) járni továbbra sem tudott, fókázva húzta a hátsó lábát. Étvágya rendben volt, ivott is. Szombaton volt az első nap, hogy egyedül pisilt és kakilt. A gyógyszerezés a következőképpen alakult. Reggel este 1 szem Millgamma, 4 napig Medrol 1-1 szem, Quamatel fél-fél szem, reggel este egy evőkanál parafin olaj a széklet könnyítése végett. Naponta többször átmasszírozom, napról napra jobb lett a járása. Ma már nem szedi a Medrolt, amit 4 nap után csökkenteni kellett. Szedi a Millgammát, Apto-Flex por és in erősítőt. Kb. egy hete sétálunk kint az utcán, napról napra jobb már a szaladással is próbálkozik. Bízom benne, hogy a házi gondozás után helyre jön.

Lucky beagle

Véleményem szerint a túlsúllyal való rekamiéra és fotelra ugrálás is okozhatott gerinc problémát. Lucky most fogyóra van fogva jelenleg 15-16 kg. (18 kg volt) és nem engedjük ugrálni. :))” Sándor gazdi


Küldd be TE is kutyád akár hétköznapi történetét, – legyen az vidám, szomorú vagy tanulságos – és megosztjuk weboldalunkon. Képes leírásaitokat a beaglekepek kukac gmail.com -ra várjuk.

Oszd meg! Köszönjük!