Mától nyári időszámítás!

Végre itt a nyár! Igaz, ma egy kicsit kevesebbet alszunk, ráadásul épp a rövid hétvégén, de végre rügyeznek a fák, zöldülnek az erdők, és a nappalok hosszabbak lesznek. Eljött a nagy kirándulások, a pancsolások, és az esti  hosszabb séták ideje! A nyári időszámítás hivatalosan március utolsó vasárnapjától október utolsó vasárnapjáig tart. Az óráinkat tehát 2012. március 25-én, (vasárnap) kellett átállítani egy órával előre: hajnali 02:00 órakor, vagyis 03:00 órára. A kutyasétáltatásnál az egy óra átállás lehet, hogy megzavarja a kutyusokat, ezért ha van rá lehetőség, vigyük őt le a szokásos időben, vagyis egy órával korábban, és maradjunk vele többet lent.

Beagle a vízben
Dezsőke a vízben

A nyári időszámítás célja az energiatakarékosság, bár ezt ma már sokan vitatják, hiszen a számítógépek, laptopok és mindenféle gépek, továbbá a távmunka korában eléggé felborult az energia használata. Ami azonban biztos, hogy az órát át kellett állítani, és mostantól tessék mosolyogni, mert itt a jó idő, a nyár, a móka és a nagy kutyás programok ideje! Használjuk ki a kellemes 20-25 fokos időjárást, mielőtt jön a kánikula! Aki teheti, kiránduljon egyet az erdőkben, a parkokban, derítse fel a kutyafuttatókat, vagy menjen vízpartra! Reméljük, hamarosan beszámolhatunk nektek beagle találkozókról, és egyéb kutyás programokról!

Természetesen ne feledkezzünk meg a kutyachipről, a kutyabilétáról és a kullancs elleni védekezésről sem!

Mindenkinek jó nyarat kívánunk! :)

Oszd meg! Köszönjük!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .