Miért lopódzik a beagle az ágyunkba?

A beagle az a fajta, aki arra kényszerít bennünket, hogy kényeztessük őt. Vagyis legkülönlegesebb, legszuperebb kutyaágy kerüljön bájos kis popsija alá, de mindhiába, mert a kutya stikába ennek ellenére is a megvetett ágyunkban, fotelünkben, bőr garnitúránkon landol. Mi rájöttünk, hogy miért!

Régebben már foglalkoztunk a kutyafekhelyek kérdésével, de egy fontos dologról még nem beszéltünk! Kutya és kutya között óriási különbség van. Az aprólékok, mint a csivava, szeretnek egész kicsi helyen összekucorodni, a “nyakigláb” kutyusok végtagjai gyakran mindenfelé állnak, míg a bígülnek ún. “peremre” van szüksége!

Ágyba könyörgés
Lécci, hadd menjek fel oda!

Valójában senki nem tudja, hogy miért, de a beagle álla alá bizony perem kell! Hogy miféle, azt a beagle gazdik jól tudják: hiszen a perem és a beagle olyanok, mint a borsó, meg a héja! Hol a székünk karfájára, hol a kanapé oldalára helyezi el állacskáját a mi kis borsónk, de gyakran fordul elő az is, hogy a gazdi karja, kézfeje szolgáltatja a beagle buksijának kényelmét…

A legfontosabb azonban az, hogy kedvencünk saját lakosztálya is az ő kényelmét szolgálja, mely kényelem elengedhetetlen részét képezi az a titokzatos perem! Talán a beagle orr súlya (állandó szaglászás) alatt elfáradó nyakizmok pihentetése végett, talán a tökéletes komfort-érzet miatt, de a peremnek ott kell lennie, hogy alátámassza a beagle kemény kis fejecskéjét!

Vagyis minden bígülnek szánt kutyafekhelyen lennie kell egy fejtartónak. Ezt a beagle igényt a mai, boltokban kapható fekhelyek zöme sajnos nem elégíti ki, a fekhelyek kb. 80%-át perem, vagy ha úgy tetszik, fejtartó nélkül kínálják a gyanútlan beagle gazdik számára. Bármilyen fekhelye van a kutyusnak, peremet utólag is lehet hozzá venni, hisz sok fekhely gyakorlatilag csupán egy párna, valamilyen kutyának nem ártalmas töltelékkel.

Persze a peremmel rendelkező kutyafekhelyek kínálata is óriási: vannak ún. kutyakosarak, talán a legjobban ezt szeretik az ebek, mert szinte kivétel nélkül mindegyik jóízű, így a kutyák állandóan kóstolgatják ezt a típust. Kaphatóak még a műanyag kosarak is, amik könnyen tisztíthatóak, valamint létezik a természetes anyagból; vagyis raklapból készült kutyaágy.

A raklap kutyaágy a legtökéletesebb peremet nyújtja, amit egy beagle kívánhat, hiszen természetes anyagból készül, masszív, tágas és kényelmes! Ez a perem egy babzsák fekhellyel kombinálva pedig egyenesen paradicsomi környezetet teremt a kutya számára, hiszen a babzsák süppeszt, a perem támaszt, ami egy órákig tartó játék után a háborítatlan pihenés páratlan élményét nyújtja a bígül számára.

Nos, a fejtartó kérdést megoldottuk, mostmár csak saját bútoraink karfájának leszereléséhez kell nekilátnunk. …vagy legalább ágyazzunk el! ;)

Oszd meg! Köszönjük!

One thought on “Miért lopódzik a beagle az ágyunkba?

  1. üdvözlöm!
    jelenleg 2 beagle fiúcskával osztom meg otthonom. ők most egy fotelban alszanak – természetesen együtt és buksijukat a fotel karfáján pihentetik. amikor más kutyus is nálam van (ideigelenes befogadó vagyok) akkor vagy mind együtt „nyomorognak” a fotelban :D vagy a padlón, furcsa pózban egy vaddisznó csordát megszégyenítő módon horkolva alszanak (természetesen jó vastag párnán)

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .