Mikulás Coursing avagy Beagle Falkahajtás

Mivel a Beagle fajtájú ebek, nem igazán alkalmasak szánhúzásra, ezért arra gondoltunk, hogy Mikulás naphoz közeledvén inkább befogjuk őket egy kis coursingre, azaz műnyuszi üldözésre. ;)
Szeretnénk minél több Beagle kutyust egyszerre, egy jó nagy, visító falkaként elindítani, hogy űzhessék kedvükre a „vadat”. :)

„Mi is a Coursing: „Ez a sport az élőnyúl vadászatot utánozza – csak épp vér nélkül… :o) A coursing lehetőséget ad az agaraknak arra, hogy kiélhessék velük született üldözési hajlamukat. A műnyúl a pályán (egy mezőn), cikkcakkban halad, így ez a versenyforma sokkal élethűbb a pályaversenynél. A préda egy erős kötélhez van rögzítve, a kötél pedig a mezőn különböző pontokon elhelyezett tárcsák mentén van végigvezetve. A kötelet egy gép húzza, a műnyúl sebességét a nyúlhúzó gép tetején álló „Nyúlbácsi” szabályozza.” (forrás: Budai Agárbarátok Egyesülete)”

Figyelem, csak is Beagle fajtájú/jellegű kutyák vehetnek részt az eseményen! Előtte van lehetőség „benyuszizni” a ebeket.

A Beagle Falkahajtáson való részvétel ingyenes.

Cserébe annyi a kérésünk, hogy a készült, képek, videók közzétételéhez járuljon hozzá Mindenki! :) Köszönjük!

Részvételi szándék az „ott leszek” gomb jelzésével kerül elfogadásra, illetve hozzászólásban kérjük szépen beírni a gazdi és a kutya/kutyák nevét is!
Jelentkezési határidő: 2017.12.01., 24:00 óra
Érkezési idő az eseményre: 2017.12.03., legkésőbb 11:45

A kutyusok oltási könyve/útlevele ne maradjon otthon!
Aktív kullancs elleni védelem ajánlott!
Nagyon fontos. hogy csak az a kutyus lehet póráz nélkül, aki éppen a pályán van, a többieknek pórázon kell tartózkodnia!
A pálya környékén a kutyapiszkot kérjük szépen összeszedni!
Köszönjük a megértést!

Beagle Camping

Helyszín: Tahitótfalu, modellreptér melletti, 2 hektáros terület…
GPS koordináta: 47.761483, 19.125913
Váci-rév irányába, (Szabadság út folytatása) Tahitótfalui Ifjúsági tábor táblánál jobbra, a gáton a sorompó elött le balra a földútra, azon egyenesen a 2. leágazásnál jobbra és tovább egyenesen a helyszínig. :)

Várunk Mindenkit szeretettel!
Beagle Camping és a HKR Coursing Szervezői Csapata

Oszd meg! Köszönjük!