Milyen a jó kutyatáp?

Ez nagyon egyszerű! Amilyenre egy ragadozónak szüksége van: húsból készült. Természetesen 100%-ban egy gyártó sem képes húsból tápot előállítani, de a minőségi tápnak nagy, minimum 50% százalékban kell valamilyen húst tartalmaznia.

Ami az adalékanyagot illeti, a vadon élő állatok már a háziasítás előtt is ettek olykor valamilyen zöldséget-gyümölcsöt a hús mellett, de sajnos ma már egyre több kutyatáp készül mind a hús, mind a gyümölcs helyett azok melléktermékeiből, az egészen elképesztő és változatos adalékanyagok tucatjával.

Platinum Natural kutyatápok

Állati eredetű melléktermékek a madártoll, köröm, pata, bőrke, vér, faggyú, zsíradék, hamu, stb. Növényi eredetű melléktermékek: gyümölcsök magvai, héja, stb. Az ilyen összetevők olyan adalékanyagok, amik csupán megtöltik a kutyatáp zacskójának térfogatát. Általában további, hasonlóan „hasznos” összetevők (ízfokozók) által ezek a tápok ízlenek kedvenceinknek, de azok aligha hasznosak és egészségesek számukra, hiszen tápanyag értékük nem megfelelő.

A helyzetet tovább rontják a mesterséges színezékek: a színes tápokkal csak a vásárlói igényeket kívánják kielégíteni, egy kutya sose nézi, milyen színű az eledel, a gazdi viszont szívesebben vesz szép csomagolású, tarkabarka tápot, azt gondolván, hogy az a minőségi táp.

A minőségi tápoknál nem a színre, hanem a minőségre fektetik a hangsúlyt. Régebben Beiglinek valahányszor színes tápot vásároltunk, Hamupipőkét megszégyenítő módon kiválogatta a színes szemeket és csak a barnát volt hajlandó megenni.

Tapasztalatból tudjuk, hogy a mindenhol kapható, a közhiedelem által “olcsóbbnak” tartott, silány minőségű tápok úgy jönnek ki a kutyából, ahogy bementek; hiszen azokat a szervezetük nem tudja hasznosítani. Ez által az olcsóbb táp gyorsabban fogy, mint a drágább, így ha alaposabban utánaszámolunk, valójában az olcsóbb tápok sokkal drágábbak, hiszen többet kell belőlük vásárolnunk.

Ezzel szemben a minőségi kutyaeledeltől az állat emésztése szabályosan működik, szőre csillogó, fogai épek. Amióta megválogatjuk, hogy mit veszünk Beiglinek, elmúlt a bűzmirigy és az ettől kialakult fül problémája, továbbá kevesebbet “termel”.

Hogy milyen a jó kutyatáp? Mindössze a csomagoláson feltüntetett összetevőket és a lejárati dátumot kell megnézni: minden tápban vannak számunkra ismeretlen adalékok, de nem mindegy, hogy mi és milyen mennyiségben. Ezen felül a kutyatáp választásakor figyelembe kell vennünk a kutya korát, méretét és esetleges allergiáját, vagy betegségét.

A Platinum Natural kutyatápok legalább 70% friss húsból készülnek, vágóhídi hulladék, csábító adalékanyagok és ízfokozók nélkül. A tápcsalád választékában a száraz és nedves kutyatápok mellett 76% húsból készült jutalomfalat is megtalálható, hogy kutyáink egészségesek és életvidámak legyenek.

Oszd meg! Köszönjük!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .