Otthon elkészíthető receptek kutyáknak

A kutyák etetését illetően kétféle vélemény létezik. A gazdik egyik fele azt mondja, hogy a kutyáknak a házi koszt a jó, hiszen amikor őseink háziasították a kutyát, még nem voltak kutyatápok, helyette húst és többek között a mi maradékainkat ették a kutyák. A másik tábor ezzel szemben esküszik rá, hogy a kutyáknak a táp való, mert a direkt kutyáknak kifejlesztett tápok teljes értékű állateledelek.

Motyán Viktória: Otthon elkészíthető receptek kutyáknak
Motyán Viktória: Otthon elkészíthető receptek egészséges felnőtt kutyáknak

Na de akkor mi a megoldás, mi lehet az arany középút, amely mindkét tábor számára megoldást jelent?! Természetesen azok a kutyaeledelek, amelyek otthon is elkészíthetőek, és nem készen vásároljuk őket a boltban. Kutyakeksz receptekkel talán már mindenki találkozott az Interneten, de milyen jó lenne, ha valahol egészen más, kutyának való ételekről olvashatnánk!

Természetesen erre is van megoldás, hiszen a kifejezetten a gazdiknak készült receptoldalon számos tudnivalót találunk arról, mi az, amit a kutya megehet és mi az, amit nem. Ami azonban újdonságnak számít, az egy olyan szakácskönyv, ami a fenti kérdésre kínál megoldást.

Az Underground Kiadó és Terjesztő Kft. kiadásában megjelent Mótyán Viktória: Otthon elkészíthető receptek egészséges felnőtt kutyáknak c. könyvében a kutyatortától kezdve a már említett kutyakekszekig több tucat kutyának való finomság receptjét találhatjuk, köztük olyan ételekkel, amit mi magunk is fogyasztunk, vagy fogyaszthatunk.

Igen ám, de ebben az ötletadó kutyaszakácskönyvben a főételek kutyának adható adagja is meg van határozva, és ami szintén nagyon fontos, hogy „A receptek variálhatóak, a kutyusok igényeihez, méretéhez alakíthatóak, és állatorvos ellenőrzése mellett készültek.”

Oszd meg! Köszönjük!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .