Prüntyi sikersztorija

Prüntyi bicolor beagle kutya

Prüntyesz majdnem két hétig vendégeskedett nálunk, bolhásan, büdösen és nagyon kimerülten került hozzánk a férjem találta, ahogy a kocsi mellett loholt. Két Labradorunk és keverék kutyánk szeretettel fogadták, és remekül buliztak négyesben.

Hiába hirdettük meg, a gazdája nem kereste, és mi kezdtünk beleszeretni a csillogó fekete szemekbe, lobogó selymes fülekbe, apró lábakba. Mivel fiatal Beagle-ről van szó, Labradorjaink meg idősebbek, élve az adott gyönyörű őszi időjárással felkerekedtünk Dobogókőre, csak vele. Prüntyi idegesen viselkedett az autóban, habár már futottak egy kört a szántóföldeken, így egy közelebbi célpontot tűztünk ki út közben: Hármashatárhegy. Ismertük is a helyet, régebben is jártunk arra, de utoljára kb. 6-7 éve voltunk ott. 6-7 kilométeres sétának alig nevezhető túra következett, melynek igen gyors tempóját ez a kis maszatnyi kutyus a rövid lábaival diktálta. Séta közben nagyon sok kedves emberrel és sok kutyával találkoztunk, többek között egy félénk 8 hónapos Leonbergivel. Rögtön megtalálták a közös hangot, és a kutya gazdái említették, hogy pont egy ekkora kutyát gondoltak az övéké mellé.

Félórával később a parkolóban ismét találkoztunk, és megcsodálták ismételten Prüntyit, és dicsérték a viselkedését. Ekkor mertem megjegyezni, hogy csak egy hete van nálunk, és szeretnénk neki egy jó helyet találni, de még nem biztos, hogy meg tudunk válni tőle. Telefonszámot cseréltünk, és végül meghoztuk a nehéz döntést: átadjuk Prüntyit.

Elvittük új otthonába, és néztük ahogyan Berci és Prünyti boldogan rohangálnak, játszanak együtt. Azóta már saját használatú alvópárnája van, tálkája és egyéb kellékek, nagy szeretettel fogadták új gazdijai is, akik szinte lesik minden kívánságát.

Ettől nekünk még nem lett könnyebb, és most is elsírom magam, annyira hiányzik. Pedig tudom, hogy jó helyen van egy vele egykorú kutyával aki barátja és társa lehet egy boldogsággal teli életben.

Csak annyit jegyeznék meg, hogy mi véletlenül kötöttünk ki a Hármashatárhegyen, majdnem 7 év után. Megkérdeztem Zsókáékat, Prüntyi új gazdiját, hogy milyen gyakran járnak ők erre a kiránduló helyre.

30 éve most voltak először kirándulni…

H.A.

Küldd be TE is kutyád akár hétköznapi történetét, – legyen az vidám, szomorú vagy tanulságos – és megosztjuk weboldalunkon. Képes leírásaitokat a beaglekepek kukac gmail.com -ra várjuk vagy a Gazdik Küldék-ben.

Oszd meg! Köszönjük!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .