A Sárga Kutya története

A Yellow Dog Project történetét a programot indító Tara Palardy meséli el, aki maga sem hitte, hogy a sárga kutya program ennyire hamar elterjed a világ minden pontjára. Sárga kutyáknak azokat a kutyákat nevezzük, akiknek valamilyen oknál fogva nagyobb térre van szükségük a többi kutyánál. Ez jelenti, hogy a kutya képzés alatt áll, esetleg lábadozik egy műtét után, de betegséget is jelölhet.

Sajnos a beagle kutyusok körében elképzelhető, hogy nagyon elterjedt lesz a sárga szalag jelölés, hiszen sok beagle a kísérleti laborokból szabadul, nekik időre van szükségük, amíg szocializálódnak. Legyünk figyelmesek velük szemben, és ne közelítsünk, amíg a sárga szalag „védi” a környezetüket!

Aki sárga szalaggal jelölt kutyust lát a közelben, kérjük, hogy a gazdi és a kutya nyugalmának érdekében ne közelítse meg az ebet, míg azon sárga szalag van!

A sárga kutyák történetét az alábbiakban Tara meséli el:

Sárga kutya

„A nevem Tara, és én indítottam a The Yellow Dog Projectet a kanadai Reed Deer városban, Alberta tartományban. Egy pozitív megerősítést oktatok és működtetek azon ügyfelek számára, akik arról panaszkodtak, hogy az emberek és a gyerekek túl közel merészkednek a kutyájukhoz, és ettől az egyébként sem nyugodt kutya ideges lesz. Vagy ott vannak a kölykök, akik minden embert összeugrálnak. Ezeknek az embereknek kellett valami, ami segít azonosítani a kutyájukat, ami jelzi a másik ember számára, hogy a kutya nem- vagy még nem megközelíthető, mert pl. képzés alatt áll.

Bár nem ez volt az első Yellow Dog ötlet (korábban láttam két plakátot a Facebookon, egyet Gulahund-ból és egyet egy pitbull érdekképviseleti oldalon), mi vagyunk A Yellow Dog Project. 2012. szeptember 13-án weboldalunkat 250 barátomnak és ügyfeleknek mutattuk be, és hat hónappal később már több, mint 15ezer követőnk volt a Facebook oldalunkon. Elkészítettük weboldalunkat is, és később le is fordíttattuk. Az eredeti plakátunkat Lili Chin készítette (www.doggiedrawings.net), és már több, mint 20 alkalommal fordították le!

A szalagjaink gyártását 2013. január végén kezdtük meg, több színt is kipróbálva. Miközben arra szeretnénk ösztönözni az embereket, hogy használjanak saját anyagot a sárga kutya jelöléshez, (pl. sárga szalag, ragasztószalag, kendő, vagy sárga kaki zacsi tartó) többször kértek tőlünk szabványos sárga szalagot. Mint non-profit szervezet, minden pénzünket és adományunkat arra használunk,hogy mégtöbb anyagot vásároljunk a szalagokhoz, képviselőink pólóihoz és plakátjainkhoz, amelyeken megjelenünk.

Arra ösztönözzük az embereket, hogy megtalálják a helyi pozitív megerősítést oktatójukat és keressenek programokat amivel állataikon segíthetnek. Grisha Stewarts „Viselkedés Beállítás Képző” kutyakiképzőtől a fearfuldogs.com -ig; Victoria Stillwelltől to Karen Pryorig, Ian Dunbartól Dr. Sophia Yinig – a pozitív képzés minden formáját javasoljuk, a sárga kutyák megsegítésére.”

theyellowdogproject.com

Oszd meg! Köszönjük!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .