Segíts a Beagle Pain kutatásában!

Szomorú beagle„Az állatorvosi egyetem állattenyésztési osztályának genetikai laborjában dolgozom mint genetikus állatorvos. Kérem ne haragudjanak, hogy ismeretlenül keresem önöket kérésemmel! A beagle pain betegséggel kapcsolatban folytatunk kutatást kollégáimmal. Elképzelésünk szerint egy az immunrendszer működését is befolyásoló gén megváltozott működése miatt alakulhatnak ki a betegségre jellemző tünetek.

Mint minden ilyesféle kutatásnál esetünkben is a legfontosabb lenne az érintett (beteg vagy gyógyult) kutyáktól származó minták vizsgálata, és különösen ha egy családból – alomból több kutya is megbetegedett, a teljes család vizsgálata.

Ebben szeretnék segítséget kérni Önöktől!

Természetesen teljes névtelenséget biztosítunk a minták beküldőinek! A minta egyszerű fültisztító pálcikás pofa-törlet is lehet, postai úton beküldve, vérvétel nem szükséges.

Sajnos sokáig nem tudtunk beteg kutyáktól mintákat szerezni, és most már sajnos nagyon szorít minket az idő! Kérem, amennyiben ismernek beteg kutyát jelezzék gazdájának, hogy mintákat gyűjtünk! Amennyiben esetleg tudnak mintát küldeni, kérem küldjenek e-mailt a részletekkel kapcsolatban!

Reméljük sikerül a megelőzésben és a gyógyításban is használható módszert kifejlesztenünk!

Köszönettel:

Maróti-Agóts Ákos”

Oszd meg! Köszönjük!

2 thoughts on “Segíts a Beagle Pain kutatásában!

 1. Tisztelt cím!

  Az én kiskutyusom nem rég lett beteg (beagle fiú, két és fél éves), még nem tudni hogy mi a pontos baja, nagyon aggódok érte :(

  Esetleg telefonon tudok valakivel beszélni? emailben kaphatnél elérhetőséget, aki kifejezetten kisbejglikkel foglalkozik?

  Előre is köszönöm szépen!!!!!!

  Era

 2. Kedves Era! Az én gazdáim beagle pain gyanújával vittek el az Állatorvosi Egyetemre évekkel ezelőtt. Ott megállapították, hogy a betegségem nem a beagle pain, hanem porckorongkopás. A doktorúr türelmes volt velem és gazdáimmal is, meghallgatott minket és részletesen elmondta, mit jelent a betegségem. Nagyon ritka az ilyen hozzáállás, ezért bátran ajánlom, hogy hívd fel a Szent István Állatorvosi Egyetemet. Még a weblapjuk is nagyon korrekt, minden elérhetőséget meg lehet találni, ami szükséges: http://www.univet.hu/sc1/telefon.php?lang=hu

  Jobbulást kívánunk!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .