Szarvasgombás fieszta – Nevezés felhívás

Az idei szarvasgombás (Szarvasgombász beagle) fieszta – kutyaversennyel, ínycsiklandó ételekkel, italokkal – október 11-én kerül megrendezésre Szilvásváradon, a Szalajka-völgyben és a Lovas Étteremben.

Szarvasgombász beagle
Szarvasgombász beagle

NEVEZÉSI FELHÍVÁS

A Szilvásváradi Szarvasgombász Egyesület és a Lovas Étterem az idén is megrendezi – immár 16.-ik alkalommal – hagyományos októberi szarvasgomba ünnepét, amelyre minden triflászt, triflakutyászt, gasztronómiai ínyencet, kutyabarátot és gazdát, a szarvasgomba-kultúra, a finom ételek és kiváló borok iránt érdeklődőt szeretettel várnak a rendezők.

A rendezvény helyszíne: Szilvásvárad, Szalajka-völgy Kezdete: 2013.október 5-én (szombaton) 10.00 óra

Jóféle falusi reggelizgetéssel kezdünk a Lovas Étteremben, amelynek elmaradhatatlan része a frissen facsart must és az ágyas pálinka. Mindezeknek alaposan megágyaz a házi kolbász, füstölt sonka, szalámi és a szarvasgombás rántotta.
Ezután erdei kisvasúttal vagy lovas fogattal irány az Erdei Szabadtéri Múzeum. Itt bonyolódik a triflavadász kutyák nagyszabású versenye és az összes megjelent kutya részvételével a kutya-szépségverseny.

A versenyek eredményének kiértékelése és a díjak kiosztása után kezdetét veszi egy nem mindennapi gasztronómiai élmény-sorozat, amelyben a szarvasgomba a főszereplő az egri borvidék csodáinak kíséretében.
Mind emellett szerephez jut még számos érdekesség – a kézműves sajtoktól a szarvasgombás csokoládéig, az ültetvény látogatástól a csoportos triflavadászatig.

Még részletesebben a Lovas Étterem honlapján és a www.szarvasgombavadászat.hu honlapon lehet olvasni.

Részvételi feltételek:
a teljes program ára: 20 000.-Ft/fő
Versenyző triflavadászoknak: 15 000.-Ft
A triflavadász kutyaversenyre a nevezési határidő: 2013. szeptember 28.
Nevezési díj: 2000.-Ft, amely a helyszínen fizetendő. A versenyző triflavadászokat a Lovas Étterem reggelire vendégül látja.
A kutya-szépségversenyre a helyszínen lehet nevezni, 1000.-Ft-ért.

Az első három helyezett triflavadász-kutya és a legszebbnek választott kutya szép díjakat kap.

Jelentkezéseket a következő elérhetőségeken várunk:
Gál Gábor vendéglős mester lovasetterem@t-online.hu
06 30 955 2180
06 36 564 057

Vasteleky-Einbeck Péter:
vasidog.simon@gmail.com
06 70 3 777 222

Érdeklődés esetén nevezési adatlapot küldök, amelyet kitöltve kérek visszaküldeni a nevezési határidőig.

Mázli, a szarvasgombász beagle
Mázli, a szarvasgombász beagle

VERSENYSZABÁLY

XVI. triflakutya verseny Szilvásvárad

2013. október 5.

A versenyen részt vehet minden benevezett kutya, korra, nemre tekintet nélkül. Szarvasgombász kutya vizsga igazolása nem szükséges. Tüzelő szuka a verseny végén szerepelhet, addig szigorúan elkülönítve kell tartani. Agresszív kutya a versenyből kizárható. A versenyző gazda-kutya párosnak kb. 30×30 m-es kijelölt területen 5 db elrejtett triflát kell megtalálni 10 percen belül. A kutyának egyértelmű ráutaló magatartással kell jeleznie a találatot, vagy a gombát apportírozhatja. A találat helyén a talajt minden esetben vissza kell takarni! A kutatási területek elkülönítve kerülnek kijelölésre, így biztosítva, hogy a kutyák egymás munkáját ne zavarják. Ugyanakkor ennek következtében a pályák adottságai nem teljesen megegyezőek. A versenyzők számára a pályákat sorsolás útján jelöljük ki. A verseny győztese az a páros, amely a legrövidebb idő alatt a legtöbb triflát gyűjti össze. Találat-szám és idő egyezés estén az első találat időpontja dönt. A helyezéseket értelemszerűen a találatok számának csökkenése illetve a megtalálási idő hossza dönti el. A verseny díja serleg a Lovas Étterem és a Szilvásváradi Szarvasgombász Egyesület felajánlásában. Megrendezésre kerül párhuzamosan egy kutya-szépségverseny is az összes jelenlévő benevezett kutya számára, amelyen a triflavadász versenyen szereplő kutyák automatikusan részt vehetnek külön nevezési díj nélkül. A „Legszebb Kutya” díjat az a kutya nyeri, amelyikre az eseményen megjelent érdeklődő közönség a legtöbb szavazatot adja.

Oszd meg! Köszönjük!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .