Szoborvadászat: Hacsikó szobra Japánban

Hacsikó bronzszobra Shibuya állomásépülete előtti téren áll. A szobor egy japán professzor 1923-as születésű, akita fajtájú, hűséges kutyáját ábrázolja, aki minden nap a vasútállomáson várja a munkából hazatérő gazdáját. Amikor a gazdi meghal, Hacsikó képtelen elfogadni, hogy gazdája nincs többé, és 9 éven át változatlanul, minden nap kimegy az állomásra a megszokott időben, gazdája érkezésének reményében. 

A 9 (egyesek szerint 11) év alatt a helyiek szemmel kísérik a történetét és Hacsi a hűség példaképévé válik. 1934-ben közadakozásból szobrot állítanak neki, így Hachiko emlékműve ma is ott ül a vasútállomáson. Hatchikó 12 évesen halt meg, mindössze néhány méterre az őt ábrázoló szobortól.

Hacsikó szobra Shibuya vasútállomásán, Japánban

Halála után Hacsikó születési helyén;Odate-ban is szobrot állítottak a kutyának, Hachiko kitömött teste szintén őrzi a kutya emlékét Japánban, az Országos Természettudományi Múzeumban. A történetről 1987-ban jelent meg az első film, majd 2009-ben, Lasse Hallstrom rendezésében, Hacsi – A leghűségesebb barát (Hachiko: A Dog’s Story) címmel az amerikaiak adaptálták a sztorit, akkor már Richard Gere főszereplésével.

Oszd meg! Köszönjük!

One thought on “Szoborvadászat: Hacsikó szobra Japánban

  1. én megnéztem a filmet és nagyon tetszet és ezért magyarországról elmegyünk japánba mert nagyon nagyra értékelem ezt a bízalmas kutyust!!!!!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .