Tíz jó tanács gazdiknak Szilveszterre és az Újév első napjára!

  1. Készítsünk mi magunk ideiglenes, szilveszteri kutyabilétát a kutyusnak!
  2. A december 31-ei sétákat korlátozzuk le a minimálisra, csak annyit legyünk az utcán a kutyával, amennyit szükséges.
  3. Tegyük mindezt időben! Az esti séta max. 17-18 óráig bezárólag történjen meg, mert az erre vonatkozó szabályok szerint 31-én este 6 órától január 1. reggel 6 óráig lehet használni a tűzijátékokat.
  4. Eszünkbe ne jusson ezen a napon (este) szabadon engedni a kutyust, december 31-én és január 1-én felelős gazdinak kötelező a póráz!
  5. Ezen a napon figyeljünk rá, hogy ne igya magát túl a kutyus, így nem lesz gond a szűkített séta idővel.
  6. Ahogy Karácsonykor sem, úgy Szilveszterkor se etessük túl az ebet! A sajnálat nem elég, és az nem megoldás, ha szánalomból túletetjük őt, hiszen nincs szüksége a rettegésen felül további problémákra, mint a puffadás, hasmenés, stb.
  7. Séta alkalmával figyeljünk a felsózott útra, lehetőség szerint kerüljük ki azt, hogy ne marja kiskutyánk tappancsait, ahogyan cipőnket se tegye tönkre! Bár só használata már korlátozva van, azért figyeljünk, mert úttesten is lehet só!
  8. A lakás egyik zúgában alakítsunk ki egy nyugis, csendes, meleg kis kuckót erre az estére a kutyusnak, ahová elbújhat. A kerti kutyusokat engedjük be a házba erre a napra!
  9. Ha lehetőségünk van rá, bontsuk ki a pezsgőt anélkül, hogy az durranna!
  10. Az Újév első napján nagyon figyeljünk a törött üvegekre, nehogy belelépjen az eb! Főleg a félreeső, szemetes helyeket és a közértek környékét kerüljük, de mindenhol legyünk elővigyázatosak, hiszen a hóban is lapulhat egy-egy szilánk!

beagle_törött_üveg

Végül mindenkinek Biztonságos Szilvesztert, Egészségben és Eredményekben Gazdag,
Békés, Boldog Új Évet Kívánunk!

Oszd meg! Köszönjük!