Van remény?

Csak pár napja, hogy az elveszett Shannon hirdetését lecseréltük Shannon megkerülésére, és újabb előkerült beagleről számolhatunk be nektek! A 4 éves Ricsi kutya 2008.01.05-én veszett el a badacsonyi hegyen, és 01.26-án kaptuk az értesítést, hogy Ricsike megvan. A következőket írta a gazdi:

Beagle a képen

„A kis csavagót elkezdtük keresni a badacsonyi-hegy környékén, hátha lejött és látta valaki. Mivel nem találtuk sehol, felmentünk a hegyre azon az úton, ahol az elveszése napján is. Ahogy felértünk megláttuk őkelmét, ahogy ott ül és néz maga elé. Mikor meglátott minket, odarohant és nagyon örült, de mikor be akartuk rakni az autóba, úgy gondolta még tart a séta és menni akart tovább. Így került elő Ricsi. N.R.”

Amikor megindult az eb, utánaszaladni nincs értelme – ő ugyanis nem kíván tőlünk meglógni, csupán szeretné felderíteni a terepet. Ha mégis utána futunk, ő azt játéknak -afféle „engedélynek” veszi, és tovább szalad. Az esetek egy részénél használ, ha ellenkező irányba kezdünk el futni, és akkor irányt változtat a kutya, vagyis utánunk ered. Autóút mellett ez azonban használhatatlan megoldás, így azt javasoljuk, maradjunk a helyszínen, és szólítgassuk. Ha ránk sötétedik, sincs veszve semmi, hisz másnap visszamehetünk.

Ha tehát elveszik az eb, érdemes visszamenni elvesztésének helyszínére, hiszen többek közt Shannon után Ricsi is így került elő. Ki tudja hány beagle kóborolhat azokon a helyeken, ahol gazdáikat elhagyták, mert a gazdi feladta a reményt? Sosem szabad feladni, mert az kutyánk életébe kerülhet. Olyan esetekről is tudunk, hogy a beagle magától hazament, de ne várjuk meg, hogy magától találjon haza, mert bár a beagle szaglása kifogástalan, hazáig nem viszi el az orra, ám a gazdi elvesztésének helyszínére biztosan visszatalál.

Oszd meg! Köszönjük!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .