A „Vörös Iszap Katasztrófa” szerencsés beagle-je

Bigi, a vörösiszap katasztrófa túlélője
Bigi, a vörösiszap katasztrófa túlélője

A Beagle-ért KHE is aggódva figyelte a katasztrófa területről az állatmentők áldozatos munkáját. Mi is azonnal jeleztük, amennyiben beagle került bajba, segítünk, átvállaljuk és gondozzuk amíg szükséges. Juhász Erika és a párja Laci telefonáltak, hogy igen szívesen segítenek 1 bajba jutott beaglekén. Akkor már tudtunk Bigiről, akit a REX alapítvány mentett. Így került hozzájuk ideiglenesbe, helyet biztosítva a többi súlyosan sérült kutyusnak a menhelyen. Köszönet érte.

„A „vörös iszap” katasztrófa után mi is döbbenten figyeltük az eseményeket, az a kérdés kavargott bennünk, hogyan következhetett ez be?? Próbáltunk belegondolni, ha ez velünk történt volna meg, de nem, ebbe belegondolni sem lehet… :o( Azonban mi is tenni szerettünk volna valamit, még ha csak egy kis dolgot is. Mivel nekünk van két beagle kutyusunk, kertes házban lakunk, van tapasztalatunk a beagle kutyákkal, Benny és Ördi is befogadott beagle-k, adott volt minden ahhoz, hogy jelentkezzünk ideiglenes befogadójának egy rászoruló beagle-nek. Fel is vettük ez ügyben is a kapcsolatot a Beagle fajtamentőkkel. Ők folyamatosan figyelték/ figyelik az eseményeket, szervezik az adományok lejuttatását a katasztrófa helyszínére. Rajtuk keresztül került ide Bigi a beagle, (mikor már kiadható állapotban volt), a Rex Alapítványtól. Bigi erős, jó kedvű kutya, biztosak vagyunk benne, hogy hamar felépül. Gazdái, közöttük 4 kisgyermek várják haza, ha majd lesz újra olyan, hogy Otthon. Mindenestre megnyugtattuk a gazdikat, hogy vigyázunk Bigire, míg ők rendezni tudják az életüket. Ezt valószínűleg kutyusaink is hasonlóan gondolták, mert Bigit az új jövevényt azonnal befogadták a falkába.”

English: „After the „red slob” disaster, we were following the events with dismay, and we kept asking how this could have happened… We tried to imagine all these happening to us, but no, it is not possible to imagine… :o( We also wanted to do something, even if not a big thing. As we have two beagles, and we live in a house with a garden, we are experienced with beagles, we adopted Benny and Ördi, too, so we had everything to volunteer as a foster home for a beagle in need. We contacted the beagle rescue. They were/are keeping an eye on the events, organizing the donations to get to the place of the disaster. They helped us get Bigi, the beagle from the Rex Foundation (as soon as he was ready to got to a foster home). Bigi is a strong and cheerful dog, we are sure he will recover soon. His owners including 4 children are waiting for him to go home – as soon as they will have a home again themselves. At least we reassured his family, and told them we take good care of Bigi till they reorganize their own life. Probably, our dogs thought the same, as the accepted the newcomer in the pack right away.”

Oszd meg! Köszönjük!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .