Beagle tehetségkutató: reflektorfényben a mesterebek

Ember embernek farkasa – tartja a közmondás, melyet a jelenleg kialakult helyzetben nehéz lenne cáfolni. A pandémia ideje alatt – mint minden más hétköznapon – van valami, ami nagyon fontos számunkra és ez a négylábú kedvencünk, akiket megszelidítettünk mi emberek. Most magunkat is meg kéne szelidíteni. Benne vagytok?

Ahogy kutyáink a kánikulában és a hőségriadóban is különös figyelmet igényelnek, úgy a világjárvány ideje alatt sem feledkezhetünk meg róluk! Kényszerszabadságunk ideje alatt sokkal több idő jut a családunkra és nem utolsó sorban a négylábúakra, mintha csak a sors akarná így, hisz minden rosszban van valami jó.

Hallottál már a kutyás terápiáról?

A kutyás terápia a pszichológiához hasonló szolgáltatás, amelyet egy speciálisan kiképzett kutya végez. Általában idősotthonokban, óvodákban, illetve beteg embereknél alkalmazzák, de gyakorlatilag minden kutya egy kicsit terápiás kutya, mert az ember kedvencei köztudottan bearanyozzák az életünket. Persze az igazi terápiás kutya azért más, gondoljunk csak a vakvezető kutyusokra!

Hogy, vagy hogy nem, a beagle éppen az a fajta kutyus, akiből profi munkakutyát lehet faragni. Kiváló szaglásának köszönhetően vadászatra, szarvasgomba keresésre, nyomozásra, de még terápiás célra is alkalmazható. Kutyáink nem csupán mozdulatlan kertitörpék, mozgékonyságukat kielégítendő szükségük van a sétákra, a játékra egyszóval a gondoskodásra. Pontosan ugyanúgy szükségük van nekik ránk, mint nekünk rájuk.

Fordítsuk jóra a kényszerpihenőnket és temessük bele magunkat az állatszeretetünkbe! Vagy ahogy Bächer Iván mondaná: “kutyuljuk el magunkat”!

Gyógyító mosoly

Ha a Bohócdoktoroknak lenne kutyája, az biztosan beagle lenne, hiszen a bígülnél aligha akad kajlább kutya a világon. A Bohócdoktoroknak nagyon komoly és nemes munkájuk van, hasonló céllal működnek a kutyás terápiák is.

Bele sem gondolunk, hogy azok a bohócok, vagy azok az emberek, akik mentőkutyájukkal életeket mentenek, amikor senki nem látja, belül nagyon sokat sírnak. Manapság mi is nagyon sokat sírunk, sőt néha ordítani tudnánk! Ilyenkor emlékezzünk a Bohócdoktorokra, akik azt állítják, hogy a nevetés a legjobb orvosság!

Mesterebek reflektorfényben

A fentieket figyelembe véve úgy döntöttünk, végképp elveszünk a beagle kutyuldában és egy olyan megmosolyogtató cikk sorozatot indítunk, ami feledteti velünk a külvilág minden gondját és baját. Cikksorozatunk a “Mesterebek” címet kapta, ami tökéletesen leírja, miről is lesz szó a következő hetekben.

Beigli beagle kutya orr

A Beagle Club Online Facebook csoportban Czifra Piroska büszkén mutatta be nem mindennapi tehetséggel megáldott beagle kutyáját, akinek fiatal kora ellenére komoly tervei vannak a jövőre nézve. A Mesterebek: Harley a Botanikus beagle volt az első, aki bemutatta nekünk mesterségét, az ő elhivatott munkássága ösztönzött minket arra, hogy ebből sorozatot indítsunk.

Mi, az elfogulatlan beagle gazdik, mutassuk meg a világnak, hogy kutyáink mennyire mesterien űzik a különböző szakmákat! A szűk családi körben jól tudjuk, hogy a négylábúak már-már a mesterembereket megszégyenítő módon kertészkednek, lakberendezkednek, Columbot és Sherlock Holmes-t felülmúlva képesek felkutatni a finom falatokat, legyen az bármennyire elrejtve.

A sok rossz hír mellett úgy gondoljuk, szükségünk van egy ilyen fajta beagle kutyás terápiára, ami megmosolyogtatja a lelkünket. A rendetlenkedő kutyusok megmosolyogtatják az embert. Ez a mosoly, a szívből jövő, a szeretetteljes mosoly mindannyiunkra ráfér és külön jó, hogy a beagle gazdik még külön összekacsinthatnak általa. Csak mi tudjuk, mi minden van emögött, hiszen beagle csak egy van! ;)

Legyen Harley története valaminek a kezdete! Írd meg te is saját beagle kutyád mesterségét és ne felejts el képet is mellékelni, hogy egy nagy, gyógyító és békés, közös mosolyban lehessen részünk! Te is lefotóztad már a biglid valamilyen lehetetlen helyzetben? Mutasd meg nekünk azt a képet és meséld el, hogy mi történt!

Kérünk mindenkit, hogy lazítson egy kicsit és tegye félre a másik gazdival szembeni ítéleteit! Itt most a humor a fontos, ezért fókuszáljunk a kis lökötteinkre és ne veszekedjünk! Fontos továbbá, hogy egy jó sztori, vagy kép kedvéért semmit ne erőltessünk a kutyánkra!

Várjuk a mesterebek történeteit és fotóit! Email címünk: beaglekepek@gmail.com

Oszd meg! Köszönjük!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .