Figyelem! Nagy havazás érkezik!

Figyelmeztető előrejelzés 2012.02.04. met.huNapok óta halljuk a TV-ből, rádióból, hogy nagy hideg érkezik az országba. Az országos Meteorológiai Szolgálat weboldalán található jelenlegi tájékoztató szerint péntekre, azaz mára ígérik a nagy havazást, kb. déltől, eleinte a déli országrészben, majd fokozatosan észak felé is. Budapestre az éjszakai órákban érkezik meg a hó. Szombat reggelig már a Kárpát-medence északnyugati részét is érinteni fogja a hóesés, várhatóan vasárnap kezd megszűnni majd a sok csapadék. A vasárnap estig kialakuló hóréteg helyenként az 50 cm-t is elérheti, de Budapesten kb. 15-20 cm hó várható.  Folytatódnak a mínuszok, néhol akár – 20-25 C fokra is számíthatunk. A következő héten egyenlőre biztosan nem várható enyhülés, és a jövő hétre további havazás is várható! A várható hómennyiség állítólag hasonló lesz az 1987-es nagy havazáshoz, amikor fennakadások voltak a tömegközlekedésben és néhány üzlet áru nélkül maradt…

Beagle a hóban

Kérünk mindenkit, hogy figyeljen szomszédjaira, az egyedülállókra és az idősekre, és végül, de nem utolsó sorban kedvenceinkre a nagy hidegben! A kertben tartott kutyáknak rendszeresen cseréljük a vizét, nehogy befagyjon az ivóvízük! A kutyaházat béleljük ki néhány (lyukas, nem használt) takaróval, a leghidegebb napokra ha tehetjük, engedjük be őket a házba! A lakásban tartott kutyák sétaidejét szűkítsük le valamelyest, adjunk meleg levest, meleg ételt a kutyáknak! A kutyakabát a szőrtelen, csupasz kutyákra lett kitalálva, ezért azt ha lehet kerüljük, helyette inkább séta idejére biztosítsunk minél nagyobb mozgást az ebnek (hosszú póráz, zárt futtató..). A várható nagy hó miatt figyeljünk a majdani sózásra, mert a só az állatoknak csípi a lábát, ezért ha lehet kerüljük ki a sózott utakat,  és ha tehetjük inkább zöld területeken sétáltassuk a kutyát. Figyeljünk továbbá az esetleges üvegszilánkokra is, amit nagy hó idején nem biztos, hogy lát az ember, de sajnos a kutya sem..

Futás a hóban

Mindenkinek baleset és elakadásmentes közlekedést és kutyasétáltatást kívánunk! A téli, havas-jeges-beagles fényképeket szeretettel várjuk ebben a „kutyahidegben” is!

Oszd meg! Köszönjük!

2 thoughts on “Figyelem! Nagy havazás érkezik!

  1. Nálatok mekkora a hó? Itt, Budapesten már van 1-2 cm, de a gazdiék nem hoztak fényképezőgépet a reggeli sétához.. :( Van valaki, akinél már nagy hó van?

  2. Itt már nagy hó van,mindjárt megyünk a családdal közösen szánkózni persze a kutya is jön :) Ez az első hava nagyon élvezi.:) Ti is menjetek a kutyátokkal sétálni ilyenkor a legjobb :)

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .