Film készül Mancsról

Mancs
Mancs

2008 húsvétjára tervezik a Mancsról készülő filmet, melyet a FilmCom és az Új Budapest Filmstúdió közös gyártásban, magyar-német-osztrák-török koprodukcióban készít. A film Mancs kölyökkorától egészen a hároméves izmiti kislány, Hatira Kaplan 1999. augusztus 25-i, csodaszámba menő megmentéséig dolgozza fel a hős mentőkutya életét.

A kutya életében több sikeres mentést is véghez vitt, mentett a 2001-es salvadori és indiai földrengéseknél is, ám Hatira megmentése világhírűvé vált, hiszen a kislány egy törökországi földrengést követően 82 órán át volt a romok alatt.

Az életmentő kutya emlékét nem csak a film őrzi majd, a neki állított szoborhoz zokogó emberek vittekvirágot, és gyújtottak mécseseket. A kutya gazdája; Lehóczki László egy könyvet ír Mancsról -és közös munkájukról, míg a miskolciak arról tanakodnak, hogy legyen-e Mancs tér. Jogi akadálya nincsen – ecsetelte Veres László, az önkormányzat szóvivője a polgármester álláspontját. – Egy miskolci polgárnak kell benyújtani a javaslatot. Ezt aztán megvitatja az illetékes bizottság, majd a közgyűlés dönt a kérdésben. Mancs a Miskolci Speciális Felderítő és Mentőcsoport elismert tagja volt. Szerinted hogyan lehet méltóképpen megemlékezni Mancsról?

blikk.hu

Oszd meg! Köszönjük!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .