Foresto: Egy nyakörv a kedvenceknek – nyolc hónap nyugalom

Ahogy az idő kezd melegebbre fordulni, mind többen gondolnak a kedvencek kullancs elleni védelmére. A megfelelő szer vagy eszköz kiválasztásakor egyre szélesebb spektrumról választhat a gazdi, de a probléma mindig ugyanaz: legyen hatékony, ne kelljen gyakran cserélni, ne kerüljön egy vagyonba és biztonságos legyen a család és a kedvenc számára is. De van olyan lehetőség, ami mindezt egyszerre tudja? Jó választás lehet a Foresto repellens nyakörv.

A felelős állattartók listáin a hétköznapi használati tárgyak (etető- és itatótál, nyakörv, póráz, stb.) magától értetődően szerepel a kullancs és bolha elleni védelmet szolgáló valamilyen eszköz vagy vegyszer is. Azonban sokan még közülük is a nyár közeledtével kezdik meg az érdemi védekezést, ami sajnos hibás elgondolás. A kullancsok és a bolhák ugyanis már 4ºC feletti hőmérsékleten éledezni – és ami talán még fontosabb, táplálkozni – kezdenek. Aki pedig figyelemmel kíséri kedvencét, az pontosan tudja, hogy nem kellenek nagy, erdei túrák ahhoz, hogy a nem kívánt útitársak rátámadjanak a kutyára vagy a macskára. A kullancsok és a bolhák a házakba, kertekbe is könnyedén bejutnak, és ott szaporodnak is. Az idei tél enyhe időjárása pedig különösen kedvez az élősködők szaporodásának. Persze a védekezés időtartamának kitolása sokkal több figyelmet és sajnos több pénzt is jelent. Ráadásul a családos gazdik esetében mindig ott van a félsz, hogy mi lesz, ha a gyerekek játék közben hozzáérnek a kutyus nyakörvéhez. Vajon nem veszélyes ez?

A Foresto nyakörv egyedi technológiájával (A Foresto® hatásmechanizmusa) és működésével egyszerre ad megnyugtató választ valamennyi kétségre. A bolha és kullancs elleni védelemre kifejlesztett eszköz, kívülről nem különbözik a többi hasonló funkciójú nyakörvtől, azonban a belseje több, jelentős különbséget is rejt magában. A Forestoban két különböző hatóanyag található egy polimer mátrixba zárva, mely a hosszú ideig tartó folyamatos kibocsátásért felel. A nyakörv egyszerre tartalmaz imidaklopridot, ami elpusztítja a kifejlett bolhákat, bolhalárvákat és tetveket, valamint flumethrint, ami távol tartja és elpusztítja a kifejlett, lárva- és nimfaállapotú kullancsokat. A vizsgálatok bizonyították, hogy e két összetevő erősíti egymás hatását, ezáltal kisebb dózis is elegendő belőlük, ami még biztonságosabbá teszi a Foresto használatát, és lehetővé válik a nyolc hónapos, folyamatos használat, ami ma egyedülálló a piacon. De a nyakörv technológiája más, egyedi képességekkel is felruházza a Foresto repellens nyakörvet. Mivel a polimer mátrixból a két hatóanyag a kedvenc bőrének és szőrének zsírrétegébe kerül, így a vízzel történő lemosás esélye minimálisra csökken, ami azt jelenti, hogy fürdetés vagy úszás előtt sem kell levenni. A nyakörv felületén pedig nem jelennek meg a hatóanyagok, mert azokat a már említett mátrix magába zárja, így érintéskor, dörgölőzéskor nem kerülnek át a kézre, ruházatra vagy éppen a padlóra. De akkor sem történik komolyabb baj, ha a nyakörv leesne és a mindig kíváncsi kutyus vagy cicus megrágná vagy lenyelné azt. A vizsgálatok tanulsága szerint a polimer mátrix ilyenkor is csökkenti a bajt, és a kedvenc egy hasmenéssel megúszhatja az esetet. Ez pedig a legkisebbekre is igaz, hiszen a Foresto már hét hetes kortól nyugodtan használható!

A Foresto nyakörv használata igazi nyugalmat képes nyújtani, mivel szinte semmit sem kell változtatni az eddigi szokásokon. A nyakörv mellett használható akár kullancs elleni csepp is (bár nem szükséges), rövid időre le lehet venni a kedvenc nyakáról és, ha elkoszolódna, akkor le is mosható. A nyakörv teljesen szagtalan, mivel a mátrix minden illatot magába zár. A felhelyezés után azonnal kifejti hatását, míg a repellens hatás 48 óra alatt alakul ki teljesen. Ez azt jelenti, hogy a hatóanyagok felszívódása után a kullancsok az állat szőréről vagy bőréről felszívják azokat, ami kiváltja az ún. „forró talaj” hatást, vagyis úgy menekülnek, mintha mi a forró homokba lépnénk. Nem sokkal később a vérszívók lebénulnak, majd elpusztulnak, anélkül, hogy táplálkozni tudtak volna.

A Foresto tehát több problémára is egyszerre kínál megoldást azáltal, hogy nyolc hónapos, folyamatos védelmet nyújt, teljesen biztonságos a család, a kedvenc és a környezet számára is (vízálló, így nem szennyezi a természetes vizeket), ráadásul nemcsak elriasztja a vérszívókat, de megakadályozza szaporodásukat és táplálkozásukat is. A Foresto®-ról gyakori kérdések.

Oszd meg! Köszönjük!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .