Hőségriadó!

2007.07.16-tól közel egy hétig hármas fokozatú hőségriadó lesz érvényben, melyet az országos tiszti főorvos rendelt el. Magyarországon még sosem volt harmadfokú hőségriadó! Hétfőtől 40 fok feletti elviselhetetlen forróság várható fülledt éjszakákkal, hajnalban is alig hűl majd le a levegő. Az UV-sugárzás olyan magas lesz, hogy normál bőrtípuson is már negyed óra alatt bőrpír keletkezhet. Az előrejelzés szerint a következő napokban a hőmérséklet 35-38 Celsius-fok közötti lehet, egyes helyeken pedig eléri a 40 Celsius-fokot. A tartósan magas hőmérséklet elsősorban az idősekre, a gyermekekre és a fizikai munkát végzőkre lehet káros hatással, de a fiatalabbakra éppúgy veszélyes lehet – ha tehetjük, húzódjunk árnyékba és igyunk sok folyadékot! Hétfőtől Budapest több pontján palackozott és zacskós vizet osztanak, locsolóautóval frissítik majd az utakat és a levegőt, és hűtik majd a villamossíneket is…

Lihegő beagle

Ne feledkezzünk meg kedvencünkről sem!!!

A kánikula az állatokra éppúgy veszélyes lehet, mint az emberi szervezetre, ezért fokozottan figyeljünk oda kedvencünkre, mindig legyen friss vize, és ne tartózkodjunk vele sokáig a napon, ne hagyjuk őt az autóban!

A hőségriadó fokozatai:

1-es fokozat:

  • A napi középhőmérséklet meghaladta a 25 C fokot
  • Az 1-es fokozat inkább a mentősöknek szól, hogy készüljenek fel a rosszullétekre.
  • Az időjárás a halálozás 15 százalékos növekedését valószínűsíti!

2-es fokozat:

  • A 2-es fokozat esetén az egészségügyet és a lakosságot is értesíteni kell.

3-es fokozat:

  • Katasztrófahelyzet! várhatóan legalább három egymást követő napon a napi középhőmérséklet eléri a 27 fokot.
  • Az időjárás a halálozás 30 százalékos növekedését valószínűsíti!

Hőguta veszélyeztetett a beagle?

Oszd meg a cikket, hogy minél több kutyagazdihoz eljusson!

Oszd meg! Köszönjük!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .