Ingyen éttermi maradék kutyáknak

Éttermi maradék kutyáknak
Ami maradt a sült csirkéből... (Vigyázat! A csirkecsont veszélyes lehet az ebeknek!)

Ínyencségek kutyusoknak?!

Új kezdeményezés született Magyarországon, melynek célja az éttermek további felhasználásra alkalmas ételmaradékait (húsok, zöldségek, csontok..) újra felhasználni; egész pontosan a helyi kutyusoknak ingyen odaadni, egyúttal kímélni környezetünket az eddig szemétnek minősített ételmaradékoktól, nem beszélve arról, hogy a kezdeményezés pénztárca-kímélő is egyben. Azok az éttermek, akik csatlakoznak a kezdeményezéshez, ételmaradékaikat dátummal ellátott és az étel nevével megjelölt, környezetbarát dobozokba csomagolják maradékaikat, amelyeket az étterem egy kijelölt helyén, hűtőszekrényben tárolnak.

A környéken lakó gazdik, amennyiben regisztrálnak a rendszerbe, egy kód segítségével ingyen juthat hozzá az étterem hűtőszekrényéből a kedvencének szánt finom falatokhoz. (Az üres dobozt újrafelhasználás céljából az étteremben le kell adni!) A rendszer használatával a gazdik képesek egy kevés pénzt megspórolni, továbbá a szelektíven gyűjtött ételek mellett az éttermekben keletkezett szemét is újrafelhasználásra kerül, kímélve ezzel a környezetünket. A mozgalomhoz bárki csatlakozhat, az első pet it pont szeptembertől lesz elérhető, a IX. kerületi Manga Cowboy Étteremben, a Ráday utca 33-ban. Az első Pet it ponthoz szükséges felszereléshez (hűtőszekrény, ételhordó dobozok) az önkéntesek megkezdték a gyűjtést, melyhez az adományokat a creativeselector.hu oldalon várják.

A mozgalomhoz csatlakozni itt lehet:
http://www.creativeselector.hu/projekt/show/pet_it_helyi_kaja_cicaknak_kutyaknak_0

A Pet it oldala a Facebookon:
https://www.facebook.com/petit.oskantine

A Pet it hivatalos weboldala:
http://www.oskantine.hu

Neked mi a véleményed a kezdeményezésről? Írd meg véleményed a lap alján, a hozzászólásoknál!

 

 

 

Oszd meg! Köszönjük!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .