XII. kerület, Rácz Aladár úti kutyafuttató

A Rácz Aladár út és a Kázmér út kereszteződésénél található kutyafuttatóból, illetve környezetéből szép kilátás nyílik a városra. A bekerített futtató nem túl nagy, de a céljának megfelel, benne padok, és az új kutyapiszokgyűjtő szemetes található. Ottjártunkkor a futtató üres volt, és egy alapos gaz, ill. gyomírtás, fűnyírás is ráfért volna, elsősorban a lehetséges kullancsok miatt. A futtatóhoz közeledve járdára festett tájékoztatók hívják fel az arra járók figyelmét, hogy kutyapiszokgyűjtő kuka 50 méterre található, a bejáratnál egy tábla figyelmeztetett minket a kutyafuttató használatának szabályaira. Egyedül a növények gondozását és a vizet hiányoltuk a környékről.

A futtató megközelíthető az 53-as autóbusz hegyvidéki végállomásától, vagyis a Mindszenty József bíboros tér‎től. Érdemes egy előre megtervezett, nagyobb sétára indulni a környéken a kutyussal, mert sok errefelé, a Budai hegyekben a természeti  látnivaló. Innen nem messze található pl. az Irhás árok, az Ördög Orom, stb. sok szép természetvédelmi terület. Mivel odafent sok a zsákutca, nagy melegben ne indulj neki, csak felkészülten! Legyen nálad folyadék neked és a kutyádnak is, védekezzetek a kullancsok ellen, és haladjatok a kijelölt turista útvonalakon!

Oszd meg! Köszönjük!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .