Magyar Államvasutak: fel vagyok háborodva!

Világosan megmondtam a gazdáimnak, hogy utálom a tömegközlekedést, különösen a hosszú sárga kukacot, ezért szerencsére nem sűrűn vettük igénybe őket. Csak a nagyobb séták alkalmával volt erre példa, szóval ha a bőrpóráz került elő a flexi helyett (mellett), és sárga kukacra szálltunk, mindig valami jó következett. Az utóbbi időben viszont elég sokat utaztunk vonattal, tulajdonképpen rájöttem, hogy ha minden rágókötél szakad, hozzá tudnék szokni…

Magyar Államvasutak: fel vagyok háborodva!
Várok a vonatra

Nincsen autónk, ezért gazdáim mindig gyalog, vagy kerékpárral közlekednek. Mivel azonban kutyás utánfutóra jelenleg nem telik nekik, ezért ahhoz, hogy együtt mehessünk, ahová csak lehet, marad a gyaloglás, vagy a BKK/MÁV. Már írtunk arról, milyen szigorú szabályokhoz van kötve a kutyával történő utazás a járműveken, de van valami, ami még nem került szóba, márpedig én fel vagyok háborodva!

Magyar Államvasutak: fel vagyok háborodva! Én, mint darab?!
Én, mint darab?!

Én azt hittem, hogy életem során már letettem az asztalra annyit, hogy a Magyar Államvasutak járatain ingyen utazzak, de nem így van. Nekem is menetjegyet kell vásárolnom, méghozzá „élőállat” címén. Egyetlen döglött állatot sem láttam még vonaton szállítani, hacsak nem a grillcsirkétől való megkülönböztetés végett találták ki ezt az elnevezést. Ez önmagában is elég sértő, de a történetnek itt nincs vége!

A kutyáknak megvásárolható menetjegyeket ugyanis darabárban számolják, ami azt jelenti, hogy amíg a gazdikat „személyként” tartják számon, addig minket, négylábúakat „darabként” tüntetnek fel a jegyeken. Miért?!

Magyar Államvasutak: kutyák az állomáson
Fajtársammal a vonatállomáson

Mégis miféle diszkrimináció ez? Hogy veszik a bátorságot, hogy darabáruként tekintsenek ránk?! Az a minimum, hogy névre szóló tiszteletjegyet adnak, de ha már ez nem megy, hogy jön ahhoz a vasúttársaság, hogy darabként tekintsenek rám?! Hiszen oly sokat tettem már a kutyuliságért! Hát ez a köszönet?!

Nem én vagyok az egyetlen kutya, aki vonattal közlekedik, az egész kutya- és a beagle társadalom nevében kikérem magamnak ezt a hangnemet, és követelem, hogy írja át a MÁV a kutyák jelölését a vonatjegyeken! Azt is követelem továbbá, hogy egyrészt tőlem, másrészt fajtársaimtól is kérjenek mielőbb bocsánatot!

Kedves fajtársaim! Nektek mi a véleményetek erről?!

Oszd meg! Köszönjük!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .