Egyszerű megoldás a vitás folyó ügyekre

Kedvenceink városban történő tartása egyre nagyobb nehézségeket jelent a gazdiknak. A „nem kutyások” egy része eddig is rosszallóan nézték, ha kutyát láttak olyan helyeken, ami szerintük nem nekik való, de a kutyatartás ma már igazi nehézségekkel járó foglalatosság. Egy olyan életforma, ami sok mindenből kizárja az embert, sok mindentől elszigeteltté tesz. (gazdi hozzáállása, kutya fajtája, anyagiak, önkormányzati rendeletek, stb.).

Természetesen hitegethetjük mi magunkat azzal, hogy az igazi gazdi mindent megtesz a kutyájáért, és előttük nincs lehetetlen, de egy átlagos gazdi, mint amilyenek mi vagyunk, nem milliomos, hogy minden körülményt, rendeletet és kutyatáp összetételt felülbíráljon és megváltoztasson. (Aki persze megtehetné, az meg magasról… rá, de ebbe most ne menjünk bele!)

Tilos tábla
Kutyának tilos a parkba bemenni!

Vagyis marad az örökös harc a kutyások és nem kutyások között, sokan továbbra sem szedik össze a kutyagumit, továbbra sem szánnak elég időt a négylábú társuknak, és a megfelelő etetésben sem lehet dűlőre jutni. Közben míg a zöld területek száma változatlanul szűkül, addig a mesterséges parkok száma nő, ahonnan viszont ki vannak tiltva az ebek. A kutyafuttatókból kiutálják az embert, a társasházakban feljelentgetik egymást a lakók – szó, ami szó: nehéz így kutyát tartani…

Közben manapság gyakran szigorítják a kutyatartás szabályait, ma már kötelező a kutyachip beültetése a kutyákba, az oltások mellett évente ebösszeírásban is részt kell venni, és újabban az ebadóval is riogatják a gazdikat. Az embernek egyre inkább az az érzése, hogy ki akarják szorítani a kutyákat – és ezzel együtt a kutyásokat a nagyvárosokból, hiszen lassan teljesen ellehetetlenítik a kutyatartás amúgy is rögös útjait.

De ezek a problémák közösek! Az éremnek két oldala van! Az ilyen jellegű társadalmi problémákra akkor találunk egyszerű és kézzelfogható megoldást, ha megpróbáljuk a másik fél szemével nézni a vitatott helyzetet. Ha valaki azért veszekszik velünk, mert az ablaka alá végezte el a kutyánk a dolgát, lássuk be, hogy igaza van. Mi sem örülnénk, ha szellőztetéskor a friss virágok illata helyett kutyapisi szagot éreznénk az ablakból.

Beigli csatornába pisil
Ezt még gyakorolni kell

Szóval, érdemes elgondolkodni néha a történteken, mert saját tapasztalataiból mindig tanul az ember, amiből aztán pompás ötletei támadhatnak! Így voltunk ezzel mi is!

Beigli megtanult csatornába pisilni, ami mindenkinek jó, hiszen ott folyik össze minden esővíz, ami elmossa a pisit, és a szagot is, ami vele jár. Amióta csatornába pisilt, a kutyátlanok ahelyett, hogy beszóltak volna, megdícsérték őt! Vagyis ki mondta, hogy kutyás és kutyátlan nem élhet békében egymás mellett?!

Be a csatornába!
Bele a nagy csatornába!

Tanítsd meg te is csatornába pisilni a kutyád! Várjuk véleményed, ill. hasonló ötleteid alul, hozzászólásban, valamint hasonló videóid a szokásos emailcímen!

Oszd meg! Köszönjük!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .