Budapest belvárosában kutyát a parkba vinni tilos!

Nekünk, kutyásoknak irtó nehéz akadálytalanul sétáltatni, és „tartani” kedvencünket, hiszen sokunknak keserítik meg az életét a szomszédok, a járókelők, és a további jó szándékúnak aligha nevezhető emberek. Pedig a kulturált, felelős állattartó még annak ellenére is viszi magával a kutyakakis zacskót, ha időközönként injekciós tűket, üvegtörmeléket kell kerülgetnie mind neki, mind a kutyájának…

A kulturált, felelős állattartó továbbá nem megy be olyan parkba, ahová ki van írva, hogy „Kutyát bevinni tilos”. De van a kulturált emberek között kutyátlan kulturált ember is. A kutyátlan, kulturált embernek is meg kell, hogy értse, ha egy kutya beteg, időnként meg kell szegnünk néhány szabályt. Persze sajnos sok a kulturálatlan kutyás ember is, akik csak kifogásokat keresnek, de van, akinek tényleg nem ok nélkül szegi meg egyszer-egyszer a szabályokat.

(Az alábbi képen érdemes megnézni a háttérben megbúvó kultúrát. Ezt látva azon gondolkodtunk, hogy vajon mi bomlik le előbb? A sörös doboz, vagy a kutyapiszok? … Költői kérdés volt, nem várunk rá választ! Mi sem szeretjük, ha büdösek és koszosak a parkok, ahol sétálunk, vagy megpihenünk kicsit. De azért kíváncsiak lennénk, ha egy szaglászó kutyára rászólnak, vajon a sörfogyasztóknak is lekiabálnak-e az ablakból, amikor ott „felejtik” a végterméket?!)

Felelős állattartóknak: kutyát parkba vinni tilos!
Kutyát a parkba vinni tilos! (De a sörös doboz megengedett!)

A kulturált embernek meg kell értenie azt is, hogy már nincs hová menni az ebbel, mert mindenhonnan ki vagyunk tiltva, mi kutyások. Sajnos azonban a harmadik emeleti ablakból is képesek „kulturált” emberek lekiabálni a kutyásnak, hogy „Vigyék onnan a kutyát!” még akkor is, ha csupán szagolgatunk…

Beigli így emlékezik vissza erre a történetre:

Beigli naplója 2013.01.14.

„A napjaim nagy részét pihenéssel töltöm. Az utóbbi hetekben belém bújt a kisördög, feltöltődtem a sok pihenéstől, és mindenáron játszani, futni és rendetlenkedni akarok. Sajnos gazdáim csak szelektíven engedik, hogy akarataim győzedelmeskedjenek, betegségemnek köszönhetően minden gerincemet terhelő dologtól kímélni próbálnak engem.

Pihentem hát reggel és este, így újból feltöltődtem, és boldogan szaladtam volna, ha az a póráz nem lett volna. Szaladtam hát annyira, amennyire a póráz engedte, de biztos, ami biztos, a közeli parkba vittem a gazdiékat, ha a hátam netán megint rendetlenkedne…

A parkba kutyát nem lehet bevinni, amin mindig nevetek, hiszen, soha nem sétáltattam még kutyát. Boldogan szaladtam hát az aprócska zöld területet borító szűz hóban, lobogtak a füleim (imádom, ha lobognak a füleim!) és élveztem, ahogy a hóba „vethetem” magam! Hely, vagy játszótárs hiányában régóta nem tudok így marháskodni, csak nagyon ritkán, de most úúúgy örültem!

…sajnos nem sokáig, mert a parkhoz közeli, harmadik emeleti lakó átkiabált az úttest túloldaláról, hogy „Vigyék onnan a kutyát!” – vagy valami hasonlót. Nem értettem, mi rosszat tettem, hiszen én csak játszottam a friss hóban! Gazdáim valamit válaszoltak neki, aztán reptettem a füleimet tovább…

Végül távoztunk a „szent földről”, hiszen úgysem tudtam túl sokat futni. Kímélni kell a hátam. Álmomban úgyis sokat futok, akkor nem szól rám senki, és a hátam sem fáj…

Futás a hóban
A kép illusztráció, melyen egy kijelölt kutyafuttató látható.

Ha a kulturált ember valóban kulturált, vajon mire alapozza azt a feltételezését, hogy nem szedjük össze a kutyánk piszkát?! Ismer minket személyesen?! Esetleg látta, amint a csatorna mellé pisilt a kutyánk?! Sajnos a mai ember képtelen elszámolni tízig, mielőtt gondolkodna. A gyűlölet és a rosszindulat táplál szinte mindenkit, direkt keressük a másikban a hibát.

Igen, kutyával mentünk a parkba, ahová nem szabadott volna, és igen, eltöltöttünk ott tíz kerek egész percet, míg a kiskutyánk végre örömét lelte a fájdalommentes mozgásban. Nem sz_rtunk oda, de ha így tettünk volna, is összeszedjük, mert mindig van nálunk zacskó e-célból. (Örömmel használnánk Beagle klubos zacsit, ha valaki szponzorálna minket, amiből szívesen adnánk másnak is!)

Ti mit tesztek meg a kulturált kutyatartás érdekében? Várjuk történeteiteket, ill. hozzászólásaitokat! A cikk alatt lehetőségetek van hozzászólni, vagy Képes leírást küldeni a beaglekepek kukac gmail.com -ra, vagy a Gazdik Küldék menüponton keresztül!

Oszd meg! Köszönjük!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .