Szoborvadászat: Csirkefogó

A Kakastolvaj nevet viselő zsánerszobor a budapesti József körút 47-nél található, a VIII. kerületben, a jelenleg Harminckettesek terének elnevezett 4-6 -os villamos megállójánál. A szobrot csak Csirkefogó néven emlegetik a helyiek. Az alkotás Kiss Györgynek, a magyar épület- és köztéri szobrászat egyik jeles képviselőjének munkája. Felállítására a mester halála után, 1927-ben került sor.  A kakastolvajt nevű alkotás egy fiút ábrázol egy kakassal a hóna alatt, akit egy kutya próbál megállítani.

Csirkefogó, József krt.
Csirkefogó

Számos budapesti templom homlokzatának szobrai is Kiss György keze munkáját dícsérik, valamint a szomszédos országokban is fellelhetőek munkái. Az első köztéri szobor (Veres Pálné szobra), amely 1906-ban került felállításra az V. kerületi Erzsébet téren; szintén Kiss György nevéhez fűződik.

Várjuk az ugyanerről a szoborról készített saját! fényképeiteket! Készíts te is egy fényképet a „Kakastolvaj” c. szoborról a beagleddel és töltsd fel a képet nekünk! Képet beküldeni a szokásos módon emailben várjuk. Email címünk: beaglekepek után írandó: @gmail.com

Oszd meg! Köszönjük!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .