Beteg gyerekeknek segít Ralf az ausztrál kórházban

Ralf és kis betegeRalf önkéntes alkalmazott, aki hetente egyszer egy program keretein belül egyfajta „idegenvezető” és útmutató szerepet tölt be a kórházban. Segít a beteg gyermekeknek a folyosón járni-kelni és a gyorsabb regenerálódás útjára terelni. Ralf, egy óriás schauzer, akinek hivatása mosolyt csalni a gyermekek arcára az ausztráliai Melbourne-ben, a Royal Gyermekkórházban. Az Óriás Ralf – ahogy nevezik, szeretetteljesen kísérgeti kis betegeit támaszt nyújtva nekik jelenlétével. Így van ez a mindössze 15 hónapos Zeke Harrison-nal is, aki egy ritka genetikai rendellenességben szenved, amely megakadályozza, hogy szervezete lebontsa a fehérjét, amely akár halálhoz is vezethet.

A 2 éves Claire Couwenberg tette meg az első kört Ralf mellett, öt nappal azután, hogy egy rákos daganatot távolítottak el a veséjéből. Claire édesanyja, Marie McPhee is meglepődött, amikor kislánya épphogy meglátta Ralfot, felkelt az ágyból, és képes volt egyedül járni, amikor Ralf belépett a szobába: „Amint meglátta őt, felállt, lassú, instabil lépésekkel elindult és senki nem tudta őt megállítani” – mondta Sydney Herald. „Én szóhoz sem tudok jutni, ezt nem tudom elhinni.”

Ralf az egyike a Lort Smith Állatkórház és menhely kutyái közül, aki minden héten meglátogatja a kórház betegeit, meghozva ezzel azt a kis örömöt, amely a stresszes környezetben, a kemoterápiás kezelések mellett sokat jelent a kicsiknek. Kittelty Brenda a felelős ezekért a látogatásokért, akinek meggyőződése, hogy a kutyák látogatása megnyugvást jelent a kis betegek számára. Számos tanulmány kimutatta, hogy a legtöbb esetben puszta tény, hogy amikor látunk, vagy megölelünk egy állatot (legyen az kutya, macska, nyúl, ló, stb.) az nyugtatólag hat ránk, mely normalizálja a vérnyomást, és csökkenti a szomorúság érzetét.

Míg ezek a csodakutyusok gyógyítják a gyerekeket, ők maguk is sok szeretetben részesülnek, s ki tudja, talán ők is otthonra lelnek, egy, a kórházban felépülő gyermek családjánál…

Oszd meg! Köszönjük!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .