Szoborvadászat: Mancs kutya szobra, Miskolc

Mancs nevét mindannyian hallottuk már. 1996 óta többszáz ember életét mentette meg Lehóczki László jobbján, mint a Spider csoport tagja. Sajnos annyi munka és mentés után Mancs 13 évesen, 2006-ban örökre elbúcsúzott tőlünk. Mancs 1999-es Törökországi földrengés után tett szert világhírnevére, amikor segítségével mentőcsapata egy hároméves kislányt talált, aki 82 órája tartózkodott a romok alatt. Mancs számos másik mentőekcióban is részt vett élete során.

2004-ben egy egyetemista lány javaslatára Mancsnak szobrot állítottak Miskolc forgalmas sétálóutcája mellett, mely ma is a legjobb mentőkutya emlékét őrzi a Szinva-parton. Mancs halála után a szobor zarándokhellyé vált, ahová szívesen látogat el kicsi és nagy egyaránt, hogy tiszteletét tegye az ország kutyája előtt. A szobrot gyakran mécsesek és virágok díszítik. Az életnagyságú bronzszobor Szanyi Borbála alkotása, melynek emléklapján az alábbi felirat olvasható:

Mancs szobor, Miskolc
Mancs kutya szobra

„MANCS a miskolciak híres életmentő kutyája. 1996 óta – a Spider mentőcsoport tagjaként – több száz emberéletet mentett meg a világ számos országában.”

Oszd meg! Köszönjük!

One thought on “Szoborvadászat: Mancs kutya szobra, Miskolc

  1. Gondoltam, hogy Mancs szobra is beküldésre kerül, de azért én gyorsabb voltam 2 képpel is. Egy beagle-t azért hiányolok a szobor mellől. :)

    Don

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .